Gå til sidens hovedinnhold

- Fikk dop-sms fra Russlands president

Dmitrij Medvedev kaster seg inn i dopingkampen.

Forholdet mellom russerne og svenskene har vært svært anstrengt under skiskytter-VM i sørkoreanske Pyeongchang. Det hele startet med at Mattias Nilsson kritiserte russernes antidopingarbeid på sin blogg. I etterkant skal han ha blitt truet på livet.

Truslene har først og fremst kommet på mail fra sinte russere, men torsdag fikk han en sms. Avsenderen var ingen ringere enn Russlands president, Dmitrij Medvedev, og denne gangen inneholdt meldingen en unnskyldning.

Presidenten forsikrer Nilsson om at han «skal gjøre alt for å endre situasjonen når det gjelder doping i Russland». Videre skriver Medvedev at «alt kommer til å bli bra».

- Jeg måtte lese den tre-fire ganger. Først tenkte jeg at den var fra skiskytterpresidenten, fordi det sto «russian federation» i tittelen lengst nede i meldingen. Men så søkte jeg på navnet hans på nettet, og skjønte at det var den virkelige presidenten, forteller Nilsson til Aftonbladet.

Den svenske skiskytteren innrømmer imidlertid at både han og lagkameratene var en smule skeptisk til om meldingen faktisk kom fra den russiske presidenten.

- Vi har forsøkt å spore opp nummeret ved hjelp av russere, og har i det minste kommet fram til at meldingen kom fra den russiske regjeringen, sier sier Nilsson.

Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet, Anders Besseberg, bekrefter overfor VG, at han kjenner til meldingen fra den russiske presidenten.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken