Gå til sidens hovedinnhold

Fikk dopinnrømmelse av Kjærgaard

- Jeg hadde virkelig trodd at vi ikke skulle få oppleve at nordmenn var innblandet i dette, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Han fortalte at han vil holde en pressekonferanse i dag, og at han vil fortelle om sitt eget dopingbruk. Utover det fortalte han ikke så mange detaljer til meg, sier Kurt Asle Arvesen om telefonsamtalen han hadde med Steffen Kjærgaard tirsdag formiddag.

DIREKTE KL 12.30: Følg pressekonferansen med Kjærgaard

procycling.no har snakket med flere vitner som koblet Kjærgaard til den belgiske dopinglegen Georges Mouton. Norges Cykleforbund har innkalt til pressekonferanse 12:30, der Kjærgaard skal snakke ut om «sin fortid som proffsyklist».

FÅ MED DEG DISSE SAKENE OM DOP-SKANDALEN:

Arvesen håpet i det lengste at sportssjefen hans på landslaget de siste seks årene, hadde sitt på det tørre.

- Ble du overrasket over denne beskjeden?

- Ja, jeg hadde virkelig trodd at vi ikke skulle få oppleve at nordmenn var innblandet i dette. Jeg trodde vi hadde en helt annen oppfatning av å drive idrett. Det er vel miljøet og presset rundt som har ført ham til dette punktet, sier Arvesen til procycling.no.

- Vi fleipet om Mouton
Mouton havnet i søkelyset til danske DR Sporten og dokumentaren «Danskerlægen» allerede i år 2000. Da offentliggjorde TV-kanalen at lagene Team Fakta, Home Jack & Jones, Team Acceptcard og Chicky World benyttet seg av den tvilsomme legen.

Arvesen ankom Team Fakta i 2001, to år etter at laget skal ha kvittet seg med den Liége-baserte legen.

- Jeg vet at ryttere snakket om ham da jeg kom til Fakta, men det var mer på fleip. Da jeg syklet for Team Fakta fikk vi egne leger knyttet opp mot oss. Vi hadde fastleger i Danmark, og testene vi møtte igjennom tok vi med fastlegen vår.

- Har du møtt Georges Mouton?

- Jeg har aldri sett ham eller møtt ham.

Stolte på Kjærgaard
Det har vært noen ekstremt turbulente uker i sykkelsporten etter at bevisene mot Lance Armstrong ble offentliggjort. Armstrong ble mandag fradømt sine sju Tour de France-titler, og utestengt fra sykkelsporten på livstid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Totalt har 12 tidligere lagkamerater av 41-åringen nå innrømmet sine dopingsynder. Med Kjærgaards forventede innrømmelse vil tallet være 13.

- Har du mistenkt Kjærgaard for å ha vært dopet?

- Jeg har vel tenkt mine tanker. Han har vært på et lag hvor doping har vært utrolig utbredt. Han var en del av klikken rundt lag, blant dem som kjørte Tour de France, mens andre ryttere ikke fikk kjøre rittet. Jeg har dratt mine konklusjoner underveis, men har valgt å stole på ham hele veien, sier Arvesen.

Arvesen: - Jeg har god samvittighet
Kjærgaard ga seg som sportssjef i sykkelforbundet etter at Edvald Boasson Hagen tok VM-sølv i Valkenburg i september. Arvesen har syklet mange mesterskap under hans ledelse.

- Hvor ille er det at sportssjefen gjennom de siste seks årene nå står fram som eksdoper?

- Det er absolutt ikke heldig. Jeg har syklet på landslaget i mange år, og det er ikke det inntrykket jeg sitter igjen med av Steffen. Men det er absolutt ikke heldig. Det er mange unge som har hatt ham som forbilde, som har sett opp til ham. Det er ikke bra i det hele tatt.

- Hva med deg, kommer vi til å rykke ut på en tilsvarende pressekonferanse om fem års tid?

- Nei, det kommer ikke til å skje. Jeg kan av og til føle meg truffet, men jeg vet at jeg har god samvittighet. Jeg har syklet sammen med dopere tidligere, og jeg har syklet bra. Når man gjør det i den perioden av sykkelsporten, forstår jeg at noen kan tvile på meg, men jeg får ikke gjort noe med det, avslutter Sky-treneren.

DIREKTE KL 12.30: Følg pressekonferansen med Kjærgaard

Mest lest på Nettavisen:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken