Gå til sidens hovedinnhold

Fikk enorm oppmerksomhet etter «Nødlandslaget». Nå røper han hva som skjedde i garderoben etter kampen: - Surrealistisk

Per Kristian Bråtveit gleder seg til spill i Frankrike, og beskriver kommende sesong som den viktigste i karrieren.

De to siste sesongene har vært problematiske for Per Kristian Bråtveit, med lite spilletid og covid-19-sykdom.

Etter et mislykket låneopphold i nederlandske Groningen, har 25-åringen fra Haugesund nå signert for den franske Ligue 2-klubben Nimes.

- Man må være så ærlig å si at dette mest sannsynlig er den viktigste sesongen i karrieren min, forteller hovedpersonen selv til Nettavisen.

Les også: Ajer klar for Premier League - har signert for Brentford

- Smiler og nikker

Bråtveit ringer fra den franske sørkysten og byen Nimes, som ligger mellom Montpellier og Marseille. Forberedelsene til sesongen har startet, og rogalendingen kan fortelle om et godt inntrykk allerede.

- Jeg har kommet til en nydelig klubb, en nydelig by og nydelig vær, så her går det absolutt an å leve. De første treningene har vært veldig bra, så enn så lenge er jeg svært fornøyd.

- Hvordan går det med fransken?

- Alt går jo på fransk her, treninger, samtaler, alt. Jeg har allerede begynt å lære meg det ved siden av treningene, men akkurat nå er det bare å nikke og smile, ler sisteskansen.

Klubben rykket ned fra den franske toppdivisjonen forrige sesong, med den norske landslagsbacken Birger Meling i laget. Nå må både Bråtveit og Nimes klare seg uten vestlendingen, etter overgangen til Rennes tidligere denne uka.

- Det var selvfølgelig kjedelige nyheter, både for meg og laget. Man ønsker jo alltid å ha en landsmann i klubben man er i, og Birger er en veldig fin fyr, så det er synd at vi ikke fikk beholdt han, sier han til Nettavisen.

Les også:Landslagskeeper Per Kristian Bråtveit klar for fransk klubb

Brann-kaoset

Siste halvdel av forrige sesong var Bråtveit leid ut til Eredivisie-klubben Groningen, men fikk aldri en tellende kamp for laget, som har Jørgen Strand Larsen i troppen. Det kom til et punkt hvor sisteskansen ønsket seg spilletid, og eliteserieklubben Brann kom på banen.

- Jeg fikk mye ut av tiden i Groningen, for det var høy kvalitet på treningsarbeidet og opplegget rundt. Førstekeeperen signerte for Ludogorets i januar, og planen var vel at han skulle reise da. Så ble han heller ut sommeren, og da ble det få muligheter for meg. Så da vurderte man hvilke andre muligheter man hadde.

- Hvor nære var du å signere for Brann?

- Det stemmer at de var på banen ja, og slik jeg forsto det var Brann og Djurgården enige. Groningen ønsket derimot å beholde meg ut sesongen, og da hadde egentlig ingen andre noe å si. Det blir jo kaotisk når slike ting kommer midt i sesong, men man har blitt vant til det etterhvert, sier han.

Og fortsetter:

- Vi endte jo opp i et møte med Groningen, hvor jeg ønsket å fortelle hva jeg ville. Da kom det fram at de fortsatt ønsket å ha meg i laget, så takka de nei til Brann og da hadde jeg egentlig ingenting jeg skulle sagt. Man begynner jo å tenke litt forskjellige ting da, for jeg ønsket å spille.

Les også: McGregors luksuskjøp vekker oppsikt: - Jeg kan gjøre hva jeg vil

Brann hadde allerede kommet skjevt ut på det tidspunkt i årets eliteserie, men nå har klubben både byttet sportssjef, hovedtrener og ligger på nedrykksplass. Bråtveit forteller nå at han, i etterpåklokskapens ånd, er glad for at det gikk som det gikk.

- Det blir jo enkelt å sitte og si det nå, men så klart, når man sitter her nede i Frankrike og har fått den muligheten her, så er man jo glad for det. Samtidig kunne jeg jo plutselig stått uten klubb uten spilletid på lang tid, så det er ikke alltid like enkelt å forutse slike ting.

Landslagsplassen

Da Norge trengte et «nødlandslag» var det Per Kristian Bråtveit som voktet buret, og gjorde det med bravur. Nå forteller han om surrealistiske dager, som til slutt endte godt.

- Jeg fikk jo problemer med Covid-testen min, og måtte reise ned en dag senere enn resten av troppen. Formen min var jo heller ikke god, for en måned tidligere hadde jeg korona. Jeg hadde derfor ikke trent på tre uker, så den ene treningen før kampen må ha gjort susen, forteller 25-åringen.

Og fortsetter:

- Det er jo på mange måter den kampen som gjorde at folk fikk litt øynene opp for meg igjen. Man ser jo at det ikke bare gjelder meg, men flere av de andre norske gutta som spilte. Nå har jo det vært flere «nødlandslagsspillere» som har vært med i de «vanlige» troppene og, så vi grep virkelig sjansen.

Bråtveit forteller om en spesiell stemning i gruppa, både, før, under og etter kampen mot Østerrike. Til tross for den sene utligningen til hjemmelaget, var humøret på topp etter kampen.

- Jeg husker veldig godt da alle kom inn i garderoben etter kampen, og man satt seg ned. Folk begynte å le og smile, fordi vi skjønte hvor surrealistisk og rart det hele var. De dagene der var spesielle, på mange måter, og jeg følte vi kom godt ut av det alle sammen.

- Snakket du noe med Ståle Solbakken før klubbvalget ditt?

- Jeg har ikke vært i direkte kontakt med Ståle, men Frode (Grodås) har snakket med meg en del og vi diskuterte klubbvalg. Beskjeden var at de ønsket at jeg skulle spille så mye som mulig, og endelig få litt tillit. Det er jo først og fremst det som gjør at jeg får vist meg fram, og gjort meg verdig en plass i troppen. Jeg ønsker å være med i den diskusjonen, avslutter 25-åringen som var med i Solbakkens forrige landslagstropp i møtene med Gibraltar,