*Nettavisen* Sport.

Fikk juling av svenskene

Foto: Reuters/Scanpix

Blågult fikk en saftig revansje for tapet i VM i fjor.

05.04.12 21:32

«Vi skammer oss». «Gikk til helvete». «Svensk fiasko i premieren». «Dette er flaut». Dette var overskriftene i svenske aviser etter at Norge på sensasjonelt vis vant 5-4 mot Sverige i VM-åpningen 2011.

Norge hadde aldri tidligere slått sverige i et mesterskap.

Les fjorårets sak: - Vi kjempet som ulver

Stinne av trening
Skal man dømme etter torsdagens landskamp, kan det nok også bli lenge til neste gang. Sverige feide isen på Jordal Amfi med det norske landslaget og ga seg ikke før det sto 5-0.

Trøsten for Roy Johansen er selvsagt at spillerne hans er stinne av knallhard trening og at mange av våre beste menn fremdeles ikke har sluttet seg til landslagstroppen.

En av dem som ifølge TV 2 Sporten imponerte mest, var Vålerenga-spilleren Daniel Sørvik.

- Jeg følte det gikk ganske bra i dag. Det er få plasser å kjempe om. Jeg skal bare gjøre mitt beste og henge med så lenge som mulig, sa Sørvik etter kampen.

Han hadde ingen problemer med å erkjenne at det var klasseforskjell på lagene.

- Det går litt fortere. De er litt bedre på de små tingene. Alt går fortere, så man må være ekstra på hugget.

0-0 etter første periode
Sverige tok ledelsen gjennom Dick Axelsson, som et kvarter ut i andre periode fintet ut Norges målvakt Lars Haugen og løftet pucken opp i nettaket. Snaut tre minutter senere økte Nicklas Danielsson til 2-0 med et slagskudd fra fem-seks meters hold.

Robin Figren satte inn 3-0 på en kontring hvor svenskene kom tre mot én, og la også på til 4-0. Mattias Karlsson sørget for kampens siste scoring.

- Vi hang bra med fram til det første målet. Da ble vi passive i skøytegåingen. Det kom feil da vi ble slitne. Det går fortere enn mange er vant til. Resultatet er kanskje litt som ventet, oppsummerte landslagssjef Roy Johansen overfor TV 2 Sporten.

- Men jeg tror det er viktig å spille mot de beste og heller tåle noen tap på veien, for det er viktig for å få opp tempoet og intensiteten, la han til.

Norge møter Sverige igjen i en ny treningskamp allerede langfredag. Norge og Sverige møtes også i lagenes første kamp i VM. Det oppgjøret spilles i Stockholm fredag 4. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.