Fikk karantene for fyllekjøring - får delta i VM likevel

DELTAR: Mest sannsynlig, så deltar Michael Phelps i VM i august.

DELTAR: Mest sannsynlig, så deltar Michael Phelps i VM i august. Foto: Frederic J. Brown (Afp)

Michael Phelps ser ut til å få delta i VM i august.

Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps kan likevel få tillatelse til å delta i årets verdensmesterskap i Russland når utestengelsen for fyllekjøring er ferdigsonet.

Phelps ble ilagt seks måneders karantene av Det amerikanske svømmeforbundet etter at han kjørte bil i beruset tilstand i desember. Som en del av straffen ble det også sagt at Phelps ikke kom til å få delta i VM i russiske Kazan i august.

Nå åpner imidlertid svømmepresident Chuck Wielgus for at det siste likevel kan la seg ordne.

- Det er komplisert, men det alltid måter vi kan få det til på. Det er mange ting som må revurderes...eller vurderes, sier han kryptisk til ESPN.

Comeback-klar

Phelps har ikke selv sagt noe offentlig om han er aktuell for å delta i VM. Alt tyder imidlertid på at stjernen gjør comeback i bassenget i Arizona i neste måned.

29-åringen er allerede kvalifisert for det amerikanske VM-laget på tre distanser: 100 meter fri, 100 meter butterfly og 200 meter medley. Han er også høyaktuell til tre stafetter.

Etter å ha tatt sitt OL-gull nummer 18 i London i 2012 offentliggjorde Phelps at han ville gi seg som toppsvømmer. I fjor gjorde han imidlertid helomvending og bestemte seg for å satse mot sommerlekene i Rio i 2016.

Årets verdensmesterskap skulle i så måte være en viktig del av forberedelsene til mesterskapet i Brasil.

Fikk fengselsstraff

Etter fyllekjøringen i desember ble Phelps dømt til ett års betinget fengsel. Han ble også fradømt retten til å drikke alkohol og måtte gjennom et behandlingsprogram.

OL-kongen i svømming har siden beklaget episoden, og i forrige måned forlovet han seg med Nicole Johnson. Hun er tidligere kåret til Miss California. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.