Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk karantene for fyllekjøring - får delta i VM likevel

DELTAR: Mest sannsynlig, så deltar Michael Phelps i VM i august.
DELTAR: Mest sannsynlig, så deltar Michael Phelps i VM i august. Foto: Frederic J. Brown (Afp)
Michael Phelps ser ut til å få delta i VM i august.

Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps kan likevel få tillatelse til å delta i årets verdensmesterskap i Russland når utestengelsen for fyllekjøring er ferdigsonet.

Phelps ble ilagt seks måneders karantene av Det amerikanske svømmeforbundet etter at han kjørte bil i beruset tilstand i desember. Som en del av straffen ble det også sagt at Phelps ikke kom til å få delta i VM i russiske Kazan i august.

Nå åpner imidlertid svømmepresident Chuck Wielgus for at det siste likevel kan la seg ordne.

- Det er komplisert, men det alltid måter vi kan få det til på. Det er mange ting som må revurderes...eller vurderes, sier han kryptisk til ESPN.

Comeback-klar

Phelps har ikke selv sagt noe offentlig om han er aktuell for å delta i VM. Alt tyder imidlertid på at stjernen gjør comeback i bassenget i Arizona i neste måned.

29-åringen er allerede kvalifisert for det amerikanske VM-laget på tre distanser: 100 meter fri, 100 meter butterfly og 200 meter medley. Han er også høyaktuell til tre stafetter.

Etter å ha tatt sitt OL-gull nummer 18 i London i 2012 offentliggjorde Phelps at han ville gi seg som toppsvømmer. I fjor gjorde han imidlertid helomvending og bestemte seg for å satse mot sommerlekene i Rio i 2016.

Årets verdensmesterskap skulle i så måte være en viktig del av forberedelsene til mesterskapet i Brasil.

Fikk fengselsstraff

Etter fyllekjøringen i desember ble Phelps dømt til ett års betinget fengsel. Han ble også fradømt retten til å drikke alkohol og måtte gjennom et behandlingsprogram.

OL-kongen i svømming har siden beklaget episoden, og i forrige måned forlovet han seg med Nicole Johnson. Hun er tidligere kåret til Miss California. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!