Gå til sidens hovedinnhold

Fikk kontrakt på 600 millioner

Sidney Crosby avslutter karrieren i Penguins.

At Sidney Crosby ville få tilbud om kontraktsforlengelse med Pittsburgh Penguins, visste alle. At tallene på papiret ville være gigantiske, tvilte heller ingen på.

Fredag bekreftet NHL-klubben at partene har kommet til enighet, og at Crosby blir i Pittsburgh Penguins i tolv år til. Dermed avslutter 24-åringen, som har spilt for Penguins siden 2005, trolig karrieren i Pittsburg.

Lønna?

Småfine 104,4 millioner dollar. 600 elleville millioner kroner.

Det var faktisk ventet at summene ville være ennå høyere, men med 50 millioner kroner utbetalt i året, kommer Crosby til å tjene omtrent det samme som han har gjort de siste årene. Han er heller ikke den best betalte spilleren i NHL. Brad Richard i New York Rangers og Tyler Myers i Buffalo Sabres har hver sin årslønn på 85 millioner kroner.

- Dette er en strålende dag for hockey og fantastiske nyheter for Pittsburgh Penguins og klubbens mange tilhengere. Vi er takknemlige for alt Sidney Crosby har gjort for klubben siden han kom hit i 2005, både på og utenfor isen, og vi ser fram til å kunne se ham i Penguins-drakta resten av hans karriere. Han er en fantastisk spiller og et enda bedre menneske, og han er en flott ambassadør for Penguins og for Pittsburgh, skrev klubbeiere Mario Lemieux og Ron Burkle i en uttalelse like etter at signeringen ble kjent.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå