LILLESTRØM - ROSENBORG 3-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Rosenborg åpnet oppgjøret på Åråsen godt søndag, og tok ledelsen ved Stefano Vecchia.

Etter det tok Lillestrøm fullstendig over banespillet, og snudde kampen med to scoringer etter drøyt halvtimen spilt.

Tilbake sto et tannløst Rosenborg-lag som som avsluttet den første omgangen så svakt at Kjetil Rekdal valgte å gjøre et dobbeltbytte kun fire minutter før pausepraten.

Først gikk Per Ciljan Skjelbred av banen og satte seg på benken, mens også Ole Sæter ble ofret etter 41 svake minutter.

26-åringen satte seg imidlertid ikke på benken etter byttet, men tok på seg en treningsjakke i fart mens han løp rundt halve banen for å komme inn til garderobeområdet mens laget spilte de siste minuttene før pause.

Spissprofilen virket å ta byttet med fatning frem til han kom inn i spillertunnelen. Der ble han fanget opp av et TV-kamera mens han dundret et stativ med antibac i bakken.

– Det Sæter gjør er ren og skjær idioti. Du trenger ikke gå rundt der og demonstrere at du er sur. Jeg skjønner godt man er skuffa, men det å ta på seg treningsdressen, gå rundt og klikke i spillertunnelen hvor det er et kamera, og velte et ballstativ og vise hele verden at det var teit gjort, sier Discovery-ekspert Christian Gauseth, og fortsetter.

– Det er en unggutt som er på vei opp og frem og har positiv blest rundt seg. Helt idiotisk og unødvendig, det bør han ikke gjøre, selv om jeg skjønner at det koker innvendig. Dette må han lære, sier han.

Sæter slår tilbake mot ekspertene

Også TV 2s eksperter reagerer på Sæters oppførsel. Jesper Mathisen og Yaw Amankwah mener blant annet han «pisser på RBK-drakten», og sistnevnte mener 26-åringen ser ut som «en spiller som er for stor for sitt eget beste, i sitt eget hode».

Hovedpersonen selv kom ut i intervjusonen som en av de første RBK-spillerne på Åråsen. Han slår tilbake mot meningsbærerne etter å ha fått gjengitt uttalelsene.

– De er eksperter av en grunn og får lage overskrifter og prøve å sette meg ut, men jeg gjør det fordi jeg er så irritert som jeg er, og da får de bare akseptere det og fortsette med sitt, sier han, og er langt fra enig i at det han gjorde er respektløst.

– Overhodet ikke, hvem skal det være respektløst overfor?

- Rosenborg-drakta, mener de da..

– Jeg vil heller sette det i et annet lys og si at det er en som har lyst til å vinne.

Han er imidlertid klar på at rullegardinen gikk ned da han så sitt nummer komme opp på fjerdedommers lystavle etter 41 minutter.

– Det slukner jo ganske raskt. Man føler det er urettferdig, og noe annet hadde vært rart. Man føler man kunne endret kampbildet og så får man ikke lov til det, og da er det naturlig at man blir irritert, forteller han til Nettavisen.

– Du løper i garderoben og velter et stativ. Angrer du på det, ville du gjort det igjen, eller burde du blitt sittende på benken?

– Om jeg ville gjort det igjen er lett å si nå når jeg har roet meg ned, men jeg står for det jeg gjør. Noen mener vel at jeg ikke burde gjort det, men når jeg blir forbanna er det sånne reaksjoner jeg får, og så enkelt er det.

Rekdal dysser ned situasjonen med Sæter, men varsler en prat med spissen.

– Det er ikke noe problem for meg, sier han til Nettavisen.

– Har dere pratet sammen om det?

– Nei, ikke ennå, men vi kommer til å gjøre det.

– Det er veldig spesielt

Lars Bohinen stusser på sin side over at Rekdal valgte å gjøre to bytter så kort tid før han samlet laget til pause.

– Det er veldig spesielt, for han kan vente i fem minutter og ha de byttene han trenger til annenomgang. Det er nok et forsøk fra Kjetil på å vekke laget til de går inn til pause. Det er ingen grunn utover det med mindre det er skader, sier trenerveteranen.

Rekdal selv la lite imellom for å skjule frustrasjon over det laget presterte siste halvdel av den første omgangen, og mener han burde ofret Sæter og Skjelbred langt tidligere.

– Vi skulle gjort det 10-15 minutter tidligere. Etter vi scoret, sluttet vi å gjøre det vi skal. Vi siger ned og står og tar imot juling. Det er dårlig coaching, jeg skulle tatt det på 1-0 allerede, sa han til Discovery.

Matthew-kanon

Gjestene fra trønderne tok imidlertid på et nært fullt Åråsen søndag, da han dro seg inn fra venstre og bøyde ballen i Mads Hedenstad Christiansens lengste hjørne.

Geir Bakkes menn spiste seg imidlertid inn i kampen, og tok over initiativet utover i den første omgangen.

Først utlignet Ifeanyi Mathew med en skikkelig kanon da han ladet børsa i returrommet. På halv volley dunket han ballen inn i kroken til André Hansen, før lagkamerat Vetle Dragsnes ikke ville være noe dårligere.

28-åringen fikk ballen inne i feltet på en dødball, og rullet ballen i mål med en lekker hælflikk.

Rekdals lag hevet seg noe etter pause, men maktet ikke å få scoringen som ville gitt poeng mot Lillestrøm som nå topper Eliteserien.

Magnus Knudsen punkterte kampen da han la på til 3-1 etter 86 minutter.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter: