Gå til sidens hovedinnhold

Fikk livstruende skader i fjor – nå kan Sky (12) bli Storbritannias yngste OL-deltaker noensinne

12 år gamle Sky Brown har store muligheter til å kvalifisere seg til OL.

I helgas OL-kvalifisering i skateboard for kvinner kom Sky Brown på 2. plass, og hun har dermed store sjanser for å bli en del av Storbritannias OL-lag til lekene i Tokyo i sommer, skriver Sky News.

Hvis det skjer, vil hun bli Storbritannias yngste deltaker i et sommer-OL noensinne. Rekorden tilhører for øyeblikket svømmeren Margery Hinton, som var 13 år og 43 dager gammel da hun deltok i OL i Amsterdam helt tilbake i 1928.

Livstruende skade

Til tross for sin unge alder har 12 år gamle Brown allerede opplevd mye innenfor idretten. For mindre enn ett år siden ble hun livstruende skadet da hun falt under en treningsøkt.

Les også: Vanvittige scener i Danmark da Brøndby sikret sitt første seriegull på 16 år

Brown måtte gjennom en voldsom operasjon etter å ha fått brudd på hodeskallen, brukket håndledd og brukket hånd.

Men Brown har kommet oppsiktsvekkende raskt tilbake fra skaden, og i helga leverte hun en av hennes beste konkurranser noen sinne. I en skateboard-konkurranse i Iowa ble hun nummer to, noe som har gjort hun høyaktuell for å representere Storbritannia i OL.

Sky Brown er ikke så overraskende den yngste utøveren i skateboard-sirkuset, og er for øyeblikket rangert som nummer tre i verden.

Les også: Maguire avslører hvorfor han valgte United fremfor City

- Hun er en av verdens beste

Brown høster mange lovord for sine imponerende resultater. James Hope-Gill, administrerende direktør i Skateboard GB, har uttalt følgende om stortalentet, ifølge Sky News.

- Vi er enormt stolte av Sky sin prestasjon på Dew Tour. Hun har overrasket oss alle og har fortsatt å bli bedre og bedre gjennom den olympiske kvalifiseringssesongen.

- Dette er hennes første internasjonale konkurranse på over 18 måneder, og hun har bevist at hun er en av verdens beste.

Ifølge Sky News har hun gått utradisjonelt til verk for å bli så god i så ung alder. Mesteparten av hennes aktive skateboard-karriere skal hun ikke hatt noen trener, men i stedet lært seg triks på YouTube.

Les også: Arsenal vil ha samtaler med Real Madrid om Ødegaard

Sponses av Nike

Brown blir også sponset av Nike, og hun er med det sportsmerket yngste sponsede utøver i verden. I hennes forrige internasjonale konkurranse i Rio de Janeiro ble hun nummer tre.

Sommerens skateboard-konkurranse i OL vil bestå av 20 utøvere. Tre utfra verdensmesterskapet, 16 etter Olympic World Skate-rankingen og en av fra vertsnasjonen Japan.

Først den 1. juli vil Sky Brown få vite om hun blir tatt ut for å representere Storbritannia i OL. Skulle det skje vil hun bli den yngste briten til å delta i sommer-OL.

Storbritannias yngste deltaker i et vinter-OL gjennom tidende er Cecilia Colledge, som var 11 år da hun deltok i OL i 1932 i kunstløp.