Gå til sidens hovedinnhold

Fikk manageren han ville ha

- Den beste løsningen, fastslår Petter Northug.

Helt siden gjennombruddet i NM i 2006 har det vært masse oppmerksomhet rundt Petter Northug. Det ble definitivt ikke færre henvendelser etter at 23-åringen ble VM-konge med tre gull i Liberec sist vinter.

Pågangen ble så stor at pappa John Northug ikke lenger så seg råd for å fungere som manager for sønnen.

- Det er så mange henvendelser at vi må si nei til veldig mye. Vi trenger noen som er profesjonelle, og som forstår Petters situasjon, som kan sile ut hva det er fornuftig å stille opp på, og hva vi må si nei til. Og som kan svare nei på en måte som gjør at de som får avslaget forstår situasjonen, sa John Northug til Nettavisen i april.

- Har fungert greit
Men etter en del om og men, ble det i juni likevel bestemt at far og sønn fortsetter samarbeidet uten innblanding fra andre.

- Det er minst komplisert at jeg fortsetter. Petter har gitt meg en klar oppskrift på jobben. Han er veldig enkel å jobbe med, for han er tydelig. Han er klar på hva som er aktuelt og hva som er uaktuelt. Alle beslutninger tas ut fra sportslige hensyn, forklarte pappa Northug overfor VG.

Nå bekrefter Petter Northug overfor hans Nettavisen at pappa hele tiden var hans førstevalg for managerjobben.

- Jeg synes dette er den beste løsningen, så lenge det ikke blir for mye belastning for ham. Jeg synes det har fungert veldig greit.

Ikke et sparetiltak
- Så det handler ikke om at du ikke tar deg råd til å ansette en annen?

- Nei, jeg mener dette er det beste for meg. Vi er far og sønn, vi har kontakt hele tiden og kan prate om alt og diskutere ting, fastslår Northug, som bekrefter oppdraget det faderlige har opphavet har fått – nemlig å legge til rette for at Petter kan gjøre det som skal til for å gå fort på ski.

- Jeg skal trene, sove og spise, og ikke så mye mer enn det, egentlig. Foreløpig går det bra, sier Petter Northug til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken