LIBEREC (Nettavisen): Kombinertløperen Magnus Moan (25) er kanskje Norges største gullhåp i VM. Men trønderen har ikke hatt noen optimal oppladning til åpningsdistansen, fellesstart, som går av stabelen torsdag.

Faktisk var han inne på tanken å droppe distansen.

- Det er VM. Da må man være litt kynisk. Hadde jeg følt meg like tom og sliten som jeg gjorde mandag, hadde jeg stått over, med tanke på resten av mesterskapet. Men nå er jeg klar, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

- Veldig nervøs
Som den eneste av de norske kombinertløperne har han gått samtlige verdenscuprenn denne sesongen, rett og slett fordi han mener verdenscupen sammenlagt er viktigere enn gull i VM.

Etter sist helgs to renn i Klingenthal begynte han altså virkelig å merke kjøret.

- Jeg fikk meg en skikkelig knekk, for første gang i år, erkjenner han.

Og mens han helt fram til nå har klart å holde fokus på verdenscupen, og avvist alt snakket om VM, innrømmer han at det ikke er like lett lenger.

- Akkurat nå er jeg ikke litt nervøs, men veldig nervøs. Det er en ny situasjon for meg å være favoritt. For ja, jeg er en av favorittene. Men heldigvis er det én som er større favoritt enn meg, og det er Anssi Koivuranta, poengterer Moan.

Må lære å takle press
- Samtidig må jeg bare lære meg å takle en slik situasjon. For jeg kommer helt sikkert til å oppleve press før OL neste år også, i hvert fall hvis jeg gjør det bra i VM.

Torsdagens åpningsdistanse er Moans antatt svakeste øvelse i VM. Den innledes med 10 km fellesstart i langrenn. Deretter skal det hoppes to ganger i normalbakken.

- Fellesstart er hoppernes øvelse, fastslår Moan – som ikke har sin styrke i bakken, men som til gjengjeld er rå i sporet.

Tande medaljehåp
Og selvtilliten i bakken ble ikke styrket etter meget svak treningshopping mandag.

- Men det legger jeg ikke noe vekt på. Da hadde jeg bare lyst til å ligge på rommet og sove. I dag hadde jeg klar framgang. Og nå merker jeg at jeg begynner å bli klar for å konkurrere. Selv om fellesstarten er min antatt svakeste øvelse, har jeg ikke tenkt å gi meg uten kamp, fastslår Magnus Moan.

De øvrige norske deltakerne på distansen er Petter Tande, Jan Schmid og Espen Rian. Spesielt Petter Tande har funnet seg til rette i VM-bakken, og ser kanskje ut som Norges sterkeste kort.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!