*Nettavisen* Sport.

Fikk nødhjelp av AaFK-forsvaret

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Med Kjetil Rekdal på tribunen åpnet Aalesund målet for nedrykkstruede Fredrikstad.

27.07.09 21:15

AALESUND - FREDRIKSTAD 1-1: En svært våken Jonathan Parr så ut til å ha sikret en viktig seier for Aalesund i mandagens tippeligakamp mot Fredrikstad - en kamp begge lagene trengte å få med seg tre poeng fra.

Parr gikk på et klokt, men optimistisk løp inne i Fredrikstads straffefelt like etter pause, totalt uvitende om ballen ville komme fram eller ikke. Ballen kom, Parr sparket og resultattavla ble endret fra 0-0 til 1-0.

På tribunen
Trener Kjetil Rekdal satt på tribunen, som straff for alkis-kommentaren han rettet mot Eirik Bakke etter kampen mot Brann tidligere i sommer.

Fra tribuneplass kunne Rekdal se et kompakt Aalesund-forsvar holde stand mot et Fredrikstad-lag som kom til kampen med seks strake bortetap.

Så skjedde det: Forsvaret til Aalesund iscenesatte sin versjon av «Moses deler vannet» og la samtidig alt til rette for at normalt målvaksinerte Éverton kunne sette inn sitt tredje seriemål på 18 kamper denne sesongen.

Etter utligningen fikk publikum se underholdende og offensiv fotball, men det endte med en poengdeling som passer begge lag relativt dårlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Misfornøyde lag
- Jeg er mer misfornøyd enn fornøyd i dag. Det er for dårlig å slippe ham så lett igjennom. Vi spiller for dårlig etter at vi tar ledelsen. Det skuffer meg mest i dag, konstaterte Amund Skiri overfor TV 2 Sporten etterpå.

I Fredrikstad mener man også at det burde ha blitt tre poeng i stedet for ett.

- Vi føler at vi har brukbar kontroll i dag. Vi sliter foran mål. Det har vi gjort i hele år, oppsummerte Fredrikstads Ardian Gashi.

Fredrikstad klatret forbi Lillestrøm og opp til tolvteplass med sine totalt 19 poeng, men er kun to poeng over nedrykksplass, mens Aalesund passerte Sandefjord og nå er nummer ti i Tippeligaen med 23 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.