Gå til sidens hovedinnhold

Fikk pokerselvtilliten tilbake

POKERBLOGG: Johnny Lodden varmet opp til EPT Praha med seier i en headsupturnering for lag.

Etter en lang togtur var jeg omsider fremme i Namur, som plassen hvor turneringen skulle gå, heter. En liten drittby, rett og slett, et stykke utenfor Brussel. Her var det absolutt ingenting å finne på. Hotellet var dårlig, servicen dårlig og maten elendig! Så da var det ikke noe annet å gjøre enn å gå langt i turneringen eller å sitte i lobbyen og grinde på nett (selvsagt ikke nett på rommet).

Førstemann jeg treffer i lobbyen, er Noah, som sier at dette hotellet visstnok er det beste i byen! Dette var det tredje hotellet han hadde vært innom på to dager! Så jeg lurer litt på hvordan de andre hotellene er.

Vel, vel...

Jeg kom ned hit på søndag og skulle spille lagturneringen på mandag, men den var visstnok utsatt til onsdag uten at jeg hadde fått beskjed om det. Så det ble en fridag før Main Event på tirsdag.

- Syk struktur
Turneringen hadde en helt syk struktur. Vi startet med 10K i startchips, med blinder på 10-20, 20-40, 30-60 osv. Så dette kom sannsynligvis til å bli en lang turnering. Selv foretrekker jeg heller å spille med dypere stacker og høyere blinder. Det blir liksom mer seriøst.

Jeg kom uansett inn litt for sent, så blindene var 30-60. Den første hånda jeg tittet ned på, var to spikre! Jeg spilte opp til 200 og fikk to syn (button og BB). Flopp: K-9-2 rainbow. Jeg bød 500 og fikk syn a BB. Turn: 6. Jeg bød 1K, han slo om til 2500. Jeg regnet med at de trodde at jeg bare ville komme inn og vinne først hånda for å vise meg fram, så jeg bestemte meg for å syne og se hva han gjør på river, som viste seg å være en treer. Nå bød han 2K. Potten var nå på 8600, så jeg synte. Jeg hadde jo ikke peiling på hvordan de spiller. Han viste opp K-9. Og min deig, som allerede var litt liten, var nede i rundt 4K. :-(

Etter dette ble alt bare et slit, der jeg fikk bygd meg litt opp før jeg traff bra og ofte bød på tre gater med noe jeg trodde var best, men folk visste tydeligvis ikke at det var lov til å raise her nede, så det ble mange valuebets som var et hav bak. For eksempel: På blindene 100-200 limpet button og SB fylte opp og jeg checket i BB med Q-7. Flopp: Q-Q-6. Check rundt. Turn: 9. SB checket, jeg bød 400 og fikk to syn. River: 10. SB checket, jeg bør 1100, BB callet og SB synte også, etter lang tenketid. Jeg viste stolt opp, men lå nok en gang på tredjeplass da button viste K-Q og SB 7-8.

- Aldri opplevd før
Uansett, jeg røk nok en gang ut på dag 1. :P På blindene 120-240 spilt cutoff opp til 600, jeg synte i BB med Q-9. Flopp: 9-6-2. Jeg fløy ut til 900, han slo om til 2100 og var var så fedd at jeg smelte på siste rest, rundt 4K. Han synte og viste opp to spikre som skulle vise seg å ikke være slætne. :P

Jeg tror faktisk dette er den eneste turneringen i mitt liv, i hvert fall som jeg kan huske, der jeg aldri har vært over startstack! Jeg var aldri oppe i 10.025 og hakket engang. Sykt!

Heads-up
Heldigvis var heads-up-turneringen dagen derpå. Det var litt skuffende med bare seks lag til start, men da hadde vi i hvertfall en fair sjanse til å vinne! Jeg vil si at det var fire bra lag med; et nederlandsk, team WinaMax, et lag med HU-pros som til og med hadde reist helt fra Australia bare for denne eventen, pluss oss.

I innledende runder møtte jeg to bra og én dårlig spiller. Den dårlige var Pascal Perrault, og det skulle vise seg å bli litt av en thrillermatch! Etter mye fram og tilbake hadde jeg til slutt fått ham ned til 400, da var blindene 200-400, så kampen var i realiteten over, men så var det dette med "a chip and a chair", da. Han doblet opp fem hender på rad da vi var all-in blindt og plutselig hadde han 12.800- Mens så snudde turen hans, og jeg kom tilbake og vant.

Til finalen
Det ble tidlig klart at vårt lag ville nå finalen (de to beste gikk dit). da vi ved middagspausen hadde vunnet åtte av åtte matcher! Det var faktisk bare ElkY som tapte en match i innledende runder, så med 11 av 12 der var selvtilliten på topp før finalen.

Her ble det det nederlandske laget som vi skulle møte. Det besto av Marc Nalden, Jasper (en high stakes-spiller) og to heads-up-pros. Og forresten; Team PokerStars besto av ElkY, Arnaud Mattern, Julian Brecard og meg. I finalen spilte vi én mann hver og om det ble 2-2 ville det bli én avgjørende match hvor laget bestemte seg for én spiller hver. Jeg møtte Marc i min match, noe jeg var fornøyd med. Jeg liker å spille heads-up mot gamle/eldre folk.

Arnaud vant sin match etter bare fem minutter, så alt så bra ut. Men det ble fort klart at Julian tapte sin, så det sto tidlig 1-1. Ikke lenge etterpå tapte ElkY sin match, så nå var alt opp til meg ...

Vi startet med 15K i finalen og lå ganske likt lenge. Jeg spilte ganske passivt i starten, men merket etter hvert at det var muligheter til å sette inn litt hardkjør mot ham, da han ofte kastet på 3 bets. Etter å ha checkraiset ham på flopp tre ganger uten en dritt, hvor han hadde kastet alle, kom det endelig noe i bordet. Han spilte opp til 800 (200-400) og jeg synte med 6-7. Flopp: 6-6-2. Check, bet, raise. Denne gang synte han. Turn: J. Jeg bød 2100 og han satte på deigen, rundt 7K, med A-9. Bye-bye!

Avgjørelsen
Den avgjøende kampen skulle jeg spille mot en av heads-up-pro-boysen, det var han som hadde slått ElkY to ganger. ElkY sa at han var ganske stram, så jeg bestemte meg for å kjøre på tidlig. Jeg fikk fort et lite forsprang da jeg traff veldig bra og han som regel betalte av flopp. Jeg 3-bettet ham ganske mange ganger fra BB preflop, og han la seg cirka hver eneste gang. Det hadde ikke tatt lang tid før han var nede i rundt 8K, igjen raiset han SB til 500 (100-200). Jeg så ned på A-Q suited og slo om til 1175 for tredje hånd på rad. Han reraisett til 3300 og jeg satte ham all-in. Han viste opp 7-7, men med en spiker på flopp og en høns på turn var seieren i boks! :-) :-)

Jeg følte selv at jeg rett og slett spilte skambra i alle heads-up-kampene, noe som ga meg sårt tiltrengt selvtillit. Jeg hadde god kontroll på alle kampene, utenom en liten stund mot Pascal, så dette var gøy! Nå gleder jeg meg til EPT Praha!

Johnny!

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley