Gå til sidens hovedinnhold

Fikk råd av Tom Nordlie

Etter den svake sesongavslutningen i fjor, tok Branntrener Mons Ivar Mjelde kontakt med Start-trener Tom Nordlie.

Etter en oppløftenden vårsesong med heng på gullet, kollapset nærmest Brann i siste del. Noe av grunnen var skader på sentrale spillere, og derfor tok Mjelde i vinter kontakt med Tom Nordlie som tidligere har skrytt av sitt medisinske støtteapparat.

- Det er riktig at jeg har snakket med Nordlie og vi har utvekslet erfaringer. Men jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva vi snakket om, sier Mjelde.

Nytt treningsopplegg
Om det er samtalene med Nordlie som har ført til det nye treningsopplegget, vil ikke Mjelde svare på. Uansett ble det i vinter tatt konsekvenser av skadeomfanget i klubben og lagt opp ett nytt treningsopplegg.

- Vi har testet ut nye treningsmengder der vi trener uten melkesyre. Dette startet vi med i november og spillerne har gitt gode tilbakemeldinger. Ved å trene slik får en større presisjon og kvalitet. Det blir også mer intensitetstrenig, forteller Mjelde som legger til at også treningstidene har blitt mer variert fra dag til dag og er lengre enn for noen sesonger siden.

- Jeg tror vi er det eneste laget i Norge som nå trener på forskjellig tidspunkt nesten fra dag til dag. Det kan i alle fall ikke være mange.

Fysisk peroiode
I dag var spillerne samlet til årets første trening - den tradisjonelle joggeturen i Isdalen. Humøret var på topp selv om regnet pisket og vinden tok godt tak under de røde luene. Og dette kommer til å bli hverdagen til Brann frem til den første treningsleiren i Malaga om to uker.

- Vi kommer til å løpe en del økter og ha fysisk trening frem til avreise Malaga. Der blir det forhåpentligvis gode forhold til å spille ball. Men som sagt så kommer vi ikke til å kjøre knallharde fysiske økter nå. Det er ikke noe poeng å kjøre spillerne ned i kjelleren for så å dra de opp igjen om 14 dager, sier Mjelde til iBergen.no.

Kommentarer til denne saken