Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sjokk da han så dette

Utnevnt til sportsdirektør i sykkellag mot sin viten.

Team Norita er det nyeste tilskuddet på den norske kontinentalhimmelen i sykkelsporten. Initiativtaker Njål Engløk står bak det norskitalienske samarbeidsprosjektet.

Denne uken har det gått ut et skriv fra den italienske ledelsen av laget til internasjonale rittarrangører.

I skrivet er «Leo Snoeks» satt opp som sportsdirektør for Team Norita.

- Jeg har aldri hatt kontakt med dette laget, forteller Leonard Snoeks hoderystende til procycling.no og fortsetter:

- Jeg må innrømme at jeg ble litt sjokkert. I tillegg har de brukt faren min sitt navn. Han heter Leo, mens jeg heter Leonard. Jeg måtte ta en telefon til fatter’n for å sjekke, men han skjønte like lite som meg.

Wilmann: - Amatørmessig
Det er ikke bare direktørstillingene som skurrer. Også den oppstilte rytterlisten inneholder klare feil.

Blant annet står Frederik Wilmann, Phan Åge Haugård og Kristian Forbord ført opp i 2014-stallen til Team Norita.

Les også: Flandern-ekspert: Ny løype er fordel «EBH»

Wilmann signerte nylig for Team Ringeriks-Kraft, Haugård har gått til Frøy-Bianchi – og etter det procycling.no forstår blir heller ikke Forbord å finne i Noritas rekker neste sesong.

- Dette sier litt om hvor amatørmessig dette laget er. Det ble sendt ut 17. november, én uke etter at jeg skrev under for Ringeriks-Kraft og flere dager etter at jeg ga beskjed om at jeg ikke kom til å sykle for Team Norita, sier Wilmann til procycling.no.

- Jeg visste ikke om dette før du fortalte meg det nå. Jeg er ikke så veldig begeistret for det, egentlig. Det er uproft å bruke navnet til ryttere på den måten, sier Phan Åge Haugård til procycling.no.

- Jeg har skrevet under for et annet lag, men jeg kan ikke offentliggjøre det ennå, sier Forbord.

Skrev under for Frøy
Både Forbord og Haugård har vært i dialog Norita-manager Engløk tidligere i høst, men sier det aldri gikk lenger enn innledende samtaler.

- Jeg lyttet tilbudet hans, og ba ham ta kontakt om det skulle bli aktuelt senere. Jeg har aldri sagt at jeg skal sykle for laget hans, presiserer Haugård.

I stedet skrev han under for moderklubben Frøy-Bianchi for et par uker siden.

Norita-presentasjonen er undertegnet Massimiliano Catasca som er «konsulent for internasjonale ritt». Den ble sendt ut til rittarrangører den 17. november.

- Vil bite deg i halen senere
Snoeks mener skrivet gir laget en svært dårlig start som nyfødt kontinentallag.

- Dette er ikke en framgangsmåte jeg ønsker at mitt navn skal assosieres med. Dette er et prosjekt jeg ikke har noen tro på. Det hadde tatt Njål Engløk én telefon å finne ut om jeg var interessert i dette eller ikke.

- Hva gjør det med Team Noritas omdømme?

- Det er slike ting som ender opp med å bite deg i halen. Sykkelmiljøet er lite, og å gå ut med ukorrekte navn på både ledere og ryttere i startfasen, vil bare gjøre ting vanskelig for dem utover, mener Snoeks.

Engløk beklager
Overfor procycling.no beklager Engløk det som har skjedd.

- Det er veldig rart og jeg skulle gjerne vært dette foruten. Det har oppstått en misforståelse her, og det er en feil vi har gjort internt. Vi har en ivrig agent hos oss, og han har sendt ut feil navneliste på ryttere og ledelse.

- Dette er en presentasjon som kommer fra laget, og blir rittarrangørenes førsteinntrykk av Team Norita. Hva tenker du om det?

- Dette er ikke noe jeg tar lett på, men det er ikke jeg som har sendt ut denne informasjonen. Jeg skal ta dette opp med agenten vår og finne ut hva som har skjedd.

Noen minutter senere ringer Engløk opp igjen til procycling.no, og gir følgende forklaring.

- Jeg har snakket med agenten min, så vi har oppdatert presentasjonen og funnet ut hva som var galt.

- Hva var galt?

- Jeg hadde sendt ham et notat med ryttere vi var i dialog med. I notatet sto også Leonard Snoeks navn som en mulig kandidat som sportsdirektør. En av rytterne mine nevnte ham som en jeg kunne kontakte. Men jeg er fortsatt ganske overrasket over at navnet hans dukket opp i presentasjonen, sier Engløk.

Hattestad: - Har ikke signert
- Hvordan forklarer du navnene på rytteren i denne presentasjonen?

- Det var en midlertidig liste. Det var ikke en liste over signerte ryttere, men ryttere vi har vært i dialog med. Verken Frederik Wilmann, Phan Åge Haugård eller Kristian Forbord kommer til å sykle for oss. Men Nikolai Tefre Lunder, Ole Anders Hattestad (stagiaire) og Jonas Abrahamsen stemmer. I tillegg mangler vi kun signaturen til Jonas Orset, sier Engløk til procycling.no.

Etter at denne artikkelen ble publisert, tok både Jonas Abrahamsen og Ole Anders Hattestad kontakt med procycling.no. Ingen av dem er enige med laget om stagiairekontrakter på nåværende tidspunkt:

- Det er ikke riktig at jeg har signert, men jeg har vært i samtale med Njål og har sett utkast til en kontrakt. Jeg har hele veien vært klar på at Lillehammer Elite bestemmer, og det skal være avklart med dem før jeg eventuelt kjører stagiaire på høsten. Det virker interessant å prøve seg hos Norita, men det er ikke det samme som at jeg er enig med dem, presiserer Hattestad.

Her er navnelisten slik den sto i presentasjonsmailen fra Team Norita:

Team manager: Njål Engløk
Sportsdirektør: Leo Snoecks (feil)
Sportsdirektør: Fabrizio Fabbri
Lege: Carlo Giammatei

Ryttere:
Francesco Ginanni
Alberto Cecchin
Thomas Fiumana
Leonardo Pinizzotto
Niccolò Salvietti
Alessio Marchetti
Frederik Wilmann (feil)
Nikolai Tefre Lunder
Jonas Orset (ikke signert ennå)
Kristian Forbord (feil)
Tommek Rønning
Phan Åge Haugård (feil)
Ole Anders Hattestad (ønsket som stagaire)
Jonas Abrahamsen (ønsket som stagiaire)

PS! For to år siden inngikk Engløk et samarbeid med det italienske laget Amore & Vita. Målet var også da å rekruttere norske ryttere. Den gangen syklet Forbord og Bersvenn Støen for laget.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken