RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Fikk skryt av gammel helt

Sist oppdatert:
Dean Saunders var med på å hente Morten Gamst Pedersen til Blackburn. Tirsdag møttes de igjen.

Blackburn sliter tungt i den engelske eliteserien om dagen. Mandag fikk laget stryk mot Manchester City - med Morten Gamst Pedersen som ubenyttet reserve.

Dermed var det duket for reservelagskamp mot Wrexham dagen derpå, hvilket sportslig sett ikke noen stor opplevelse for landslagsvingen. Kampen bød imidlertid på et hyggelig gjensyn med en gammel kjenning.

Dagens Wrexham-manager heter nemlig Dean Saunders - og er et velkjent navn for alle som følger engelsk fotball. 46-åringen har en fortid i både Liverpool, Aston Villa og tyrkiske Galatasaray - for å nevne noen. Totalt var klubbnomaden innom ikke mindre enn 12 klubber i løpet av en innholdsrik fotballkarriere.

Besøkte Tromsø
Det færre vet, er kanskje at Saunders hadde en finger med i spillet da Morten Gamst Pedersen forlot Tromsø til fordel for Blackburn i 2004. Vadsøværingen forteller selv på sin nettblogg at Saunders besøkte Tromsø sammen med daværende Rovers-manager Graeme Souness for å se 29-åringen i aksjon.

At det til slutt ble overgang hadde også Saunders sin del av æren for, ifølge Gamst Pedersen.

- Så jeg er veldig takknemlig for at han var med på å gi meg sjansen her i Blackburn og Premier League, skriver England-proffen.

Hyggelig gjensyn
Tirsdag ble det et hjertelig gjensyn mellom de to kjenningene.

- Saunders husket godt hvorfor de kjøpte meg, og ga uhemmet skryt av innleggene og dødballene mine, og mente jeg er en av de beste på det området, sier Gamst Pedersen - og tilføyer:

- Og jeg må innrømme at det var godt å høre. Dessverre har jeg ikke fått brukt mine styrker så mye i det siste, og det er ekstra ille nå som det ikke går så godt med laget i mitt hjerte. Dessverre er det bare slik noen ganger.

Etter mandagens tap for Manchester City har Blackburn bare fire lag bak seg på tabellen.

Tøff innspurt
Avstanden ned til tabelljumbo West Ham er heler ikke mer enn tre poeng. Dermed kommer trolig nedrykksspøkelset til å sveve over Ewood Park i tiden som kommer.

Neste helgs bortemøte med nettopp West Ham, vil bli en nøkkelkamp for Gamst & co. i kampen for å overleve i eliteserien. Før den tid venter imidlertid Bolton hjemme førstkommende lørdag.

Det hører også med til historien at Blackburn skal ut mot serieleder Manchester United i innspurten.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere