*Nettavisen* Sport.

Fikk skryt av sjefen etter «flaksemål»

Foto: Getty Images

Mats Zuccarello Aasen ble matchvinner med pasning ment for lagkamerat.

17.01.14 07:34

NY RANGERS – DETROIT RED WINGS 1-0:

NEW YORK (Nettavisen): Det så lenge til å gå mot spilleforlengelse i oppgjøret mellom New York Rangers og Detroit Red Wings natt til fredag norsk tid. Men så dukket Mats Zuccarello Aasen opp.

Med kun seks minutter igjen kombinerte han fint med rekkekamerat Derick Brassard og sendte pucken via kølla til Brian Lashoff og i mål. Etter kampen innrømmet Zuccarello villig at målet var ment som en pasning til lagkamerat Benoit Pouliot.

- Det var nok en pasning det der, men jeg tar den for det. Jeg trenger dem for å si det sånn. «Lucky goals». Det er det jeg scorer, sier Zuccarello til Nettavisen.

Scoringen var Zuccarellos tolvte for sesongen og han ligger dermed likt med Brad Richards og Chris Kreider på toppscorerlisten til Rangers. Totalt har han 34 målpoeng for sesongen. Bare Richards har flere med 35.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ros fra treneren
Etter kampen var Zuccarellos sjef, Alain Vigneault, godt fornøyd med kveldens matchvinner.

- Han er blitt en stor del av angrepsspillet vårt og i kveld så skaffet han et viktig mål for oss, sa Vigneault på pressekonferansen.

Vigneault er henrykt over at Zuccarello har jobbet seg tilbake inn i laget helt uten stjernenykker. Etter at nordmannen ikke maktet å skaffe et eneste målpoeng på sesongens første syv kamper så Vigneault seg nødt til å benke ham i en bortekamp mot Philadelphia Flyers. To dager senere fikk Zuccarello fornyet tillit og han takket for seg med en assist. Siden det har Zuccarello vært en av lagets desidert beste spillere.

- Da jeg tok ham ut av laget så skyldte han ikke på meg eller noen andre. Han verken produserte eller spilte på den måten han ville, men siden han kom tilbake har han gjort en god jobb for oss, sier Vigneault.

Omtale i New York Times
Zuccarellos gode form har også blitt lagt merke til i New York Times, verdens mest prestisjefylte avis. Der ble han blant annet kalt en ”åpenbaring på Rangers sitt gjenfødte overtallspill.” Nordmannen har flest målpoeng i overtall av alle spillere på laget med 15.

- Nå leser jeg ikke så mye New York Times, men det er alltid hyggelig det, sier Zuccarello til Nettavisen om omtalen.

Artikkelen ble skrevet i anledning utendørskampene som finner sted i slutten av januar når New York Rangers skal møte erkerivalene New Jersey Devils og New York Islanders.

Denne uken fikk Zuccarello og lagkamerat Carl Hagelin en omvisning på Yankee Stadium, hjemmebanen til baseballaget New York Yankees, hvor kampene skal spilles. Stadion har plass til 50 000 tilskuere, mer enn dobbelt så mange som Rangers hjemmearena Madison Square Garden.

- Jeg hadde aldri vært på en baseballarena før, så det var ålreit det. Jeg fikk en fin opplevelse, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nå er han spent på hvordan det vil bli å spille utendørs.

- Jeg har aldri gjort det før så det blir vanskelig å si hvordan det blir. Det kommer an på været og sånne ting. Det blir sikkert moro uansett, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello fikk 16,22 minutter på isen hvorav 2,03 var i overtall. Han scoret kampens eneste mål 14,02 minutter ut i tredje periode etter assist fra Derick Brassard og Benoit Pouliot.

Se høydepunktene fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag