RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk skryt av Souness

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen (22) fikk skryt og klapp på skulderen etter debuten for Blackburn lørdag. Men han er enig i at han burde ha scoret i 2. omgang.

- Souness sa han var godt fornøyd med meg, spesielt med tanke på at det var min første kamp og at vi spilte med en mann mindre. Så ønsket han meg lykke til med landslaget neste helg, sa Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen like etter 1-1-oppgjøret på Ewood Park.

Møtt med trampeklapp

Hjemmefansen tok den tidligere Tromsø-vingen imot med åpne armer og ga ham trampeklapp da navnet ble lest opp før kampen.

- Det var stort. Jeg hadde skikkelige sommerfugler i magen før kampen. Men nå er debuten over og jeg ser fram til å lære å kjenne lagkameratene mine bedre, sa Gamst Pedersen.

Med kun en halv trening sammen med laget før kampen, ble Gamst Pedersen kastet rett ut i det mot sitt favorittlag fra ungdomstiden, Manchester United. Etter 17 minutter fant han spissen Paul Dickov med et langt innkast, og Dickov ekspederte ballen videre i mål. United måtte vente helt til tre minutter på overtid før utlikningen kom.

Burde scoret

Etter 75 minutter var Gamst Pedersen så nær, så nær på å øke til 2-0 for Blackburn. Der og da kunne han fått gudestatus blant fansen med en gang.

- Jeg hadde gått på et langt løp og var ganske sliten da ballen kom mot meg. Jeg tenkte at jeg skulle sette den opp, men så traff jeg en milimeter feil og dermed føk ballen høyt til værs, sa Gamst Pedersen.

- Men du burde ha scoret?

- Ja, jeg burde nok det. Men det skal så lite til før du treffer feil.

Høyt tempo

Som så mange norske før ham som har gått fra norsk til engelsk fotball, opplevde Gamst'en at den store forskjellen fra Tippeligaen er tempoet.

- Det er litt av et tempo, altså. Og da vi fikk en spiller utvist ble det knalltøft. Men det var stort å være med. Jeg er sikker på at det blir vedlig bra når jeg blir enda bedre kjent med spillerne og får flere treninger sammen med dem, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere