Gå til sidens hovedinnhold

Fikk skryt etter proffdebuten

Vegard Stake Laengen tauet feltet store deler av sitt første proffritt.

Vegard Stake Laengen gjorde unna sin proffdebut i lørdagens GP Costa degli Etruschi, årets første italienske sykkelritt.

Distansen til rittet ble kraftig kuttet ned grunnet lav temperatur.

- Det var et greit løp. Det var kaldt, rundt null grader, så rittet ble kortet ned fra 200 kilometer til 168, sier Stake Laengen til procycling.no etter debuten.

- Det var snø langs veien, og noen steder var det også is på veien, men da tok vi det bare rolig slik at ingenting skulle skje. Det var et flatt ritt uten veldig mye vind, så det ble et skikkelig spurtritt.

Tauet feltet
Davide Ricci Bitti, Alessandro De Marchi og Federico Rocchetti gikk i brudd etter allerede 14 kilometer, men var aldri en reell trussel for hovedfeltet, hvor spurtlagene jobbet hardt. Blant de som måtte jobbe var Vegard Stake Langen.

- Bruddet ble kontrollert, og jeg ble sendt opp ganske tidlig sammen noen lagkamerater. Så jeg tauet nesten hele dagen, men det er greit å ofre seg i ritt hvor jeg ikke har noen sjanse uansett. Det var en fin start på sesongen å få taue sammen med Lampre og Liquigas.

- Var det annerledes å kjøre med Team Type 1 enn Joker Merida?

- Det var litt det i dag. I Joker hadde vi nok ikke vært så offensive på å dra fra starten, siden vi ikke hadde noen spurter der. Her har vi mer å kjøre for i en spurt, så da måtte vi taue. Det var en fordel, og en bra måte å komme i gang på, melder Stake Laengen fra Italia.

Rittet endte i en spurt, etter at de tre utbryterne ble hentet inn. I spurten ble det vill kamp mellom flere av Italias mest lovende spurtere.

Liquigas' Elia Viviani var raskest og stakk dermed av med sesongens andre seier (vant en etappe i Tour de San Luis). Colnagos Sacha Modolo fortsatte de lovende taktene han viste forrige høst og tok andreplassen foran den mindre kjente Filippo Baggio.

Fikk skryt
Etter rittet ventet det ros til Stake Laengen.

- Etter rittet fikk jeg skryt av lagkameratene, som synes jeg hadde gjort en god jobb, så det er jeg fornøyd med, sier en glad nordmann.

22-åringen kan også melde om relativt kaotiske tilstander i feltet mot slutten av rittet. Det ble meldt om fall, men dette så ikke nordmannen noe til.

- Jeg lå foran nesten hele dagen, og slike ting skjer gjerne litt lengre bak. Men på sisterunden var det helt kaotiske, fordi mange hadde mye krefter igjen. Jeg feiget litt ut, men hadde også gjort jobben min.

Flere kilometer på sykkelen
Foran årets sesong flyttet Vegard sammen med broren til en leilighet i Lucca. Det har ført til mindre skigåing enn vanlig, og flere kilometer på sykkelen.

- Jeg har syklet ganske mye på grunn av leiligheten i Lucca, så jeg har nok et bra grunnlag og grunnform. Den siste uken har det vært ganske kaldt, men det har det vært over hele Europa. Jeg er også fornøyd med utstyret, sykkelen går bra.

Nå gleder Vegard Stake Laengen seg til neste helg. Da skal han Giro Di Calabria, et ritt over fire dager.

- Jeg hadde bra trøkk i dag, men ikke testet det skikkelig siden det var så flatt. Neste helg blir det litt mer kupert, så da får jeg testet ut litt bedre. Nå ser jeg bare fremover.

Resultater:
1. Elia Viviani (Liquigas - Cannondale)
2. Sacha Modolo (Colnago CSF Bardiani) s.t.
3. Filippo Baggio (Utensilnord - Named) s.t.
4. Gianluca Brambilla (Colnago CSF Bardiani) s.t.
5. Maximilian Richeze (Team Nippo) s.t.
6. Marco Frapporti (Team Idea) s.t.
7. Manuel Belletti (Ag2R - La Mondiale) s.t.
8. Krisztian Lovassy (Ora Hotels) s.t.
9. Enrico Rossi (Meridiana Kamen Team) s.t.
10. Baptiste Planckaert (Landbouwkrediet - Euphony) s.t
(..)
70. Vegard Stake Laengen (Team Type 1) s.t

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken