Fikk skryt etter tap

Foto: (Scanpix)

Middlesbrough-manager - og neste England -sjef - Steve McClaren kunne ikke skryte nok av spillerne sine etter sesongens siste ligakamp. Til tross for at det ble tap.

07.05.06 21:33

FULHAM-MIDDLESBORUGH 1-0: Med en gjennomsnittsalder i stallen på 19 år, var McClaren (45) trygg på at han overlater et Middlesbrough i god forfatning til den som måtte erstatte ham.

- Dette er en stolt dag for Middlesbrough Football Club og for vår formann Steve Gibson, sa McClaren etter 0-1-tapet på Craven Cottage.

Lokale spillere

Han tenkte ikke bare på rekken av unge spillere.

- Det har vært formannens drøm å stille med et lag av lokale spillere, og det gjorde vi i dag. Av stallens 16 spillere i dag, er 15 født innen fem mils rekkevidde av Riverside Stadium. Når i tillegg snittalderen er 19 år tror jeg ikke du finner mange lag i Premier League som matcher dette, sa McClaren.

Bare Malcolm Christie er fra et annet sted i landet.

- Deres innsats i dag var heroisk og det var urettferdig at vi tapte. For et lag den neste manageren vil overta.

Applaus til McClaren

Middlesbrough, som skal spille UEFA Cup-finale mot Sevilla kommende uke, tapte helt på slutten da 19-åringen David Wheater felte Fulhams spiss Heidar Helguson innenfor 16-meteren. Straffen satte islendingen opp i det høyre hjørne.

McClaren, som fikk jobben som Englands neste landslagstrener denne uken, ble møtt med varm applaus av publikum på Craven Cottage før kampen. Han innrømmet at det hadde vært noen hektiske dager siden han fikk tilbud om jobben.

- Det var en rørende mottagelse og jeg var kjempefornøyd. Jeg må takke alle i Middlesbrough som har holdt ting gående gjennom denne kaotiske uken, sa han.

Middlesbrough avsluttet ligasesongen på 14. plass - 46 poeng bak Chelsea.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.