Fikk slibrige SMS-er etter dette bildet

Isabelle Pedersen sier at hun får en del rare henvendelser. -Noen kan være ekle, men det er vel en del av «gamet» når en løper rundt med lite klær, sier hun

Isabelle Pedersen sier at hun får en del rare henvendelser. -Noen kan være ekle, men det er vel en del av «gamet» når en løper rundt med lite klær, sier hun Foto: (AFP)

– Det fins et bilde der jeg har rumpen i været. Du aner ikke hvilke meldinger som kom etter at det var på trykk!

18.07.12 10:29

Isabelle Pedersen er ung, spenstig – og som friidrettsutøvere flest er hun ganske så lettkledd på konkurranser.

Men det er ikke alle sportsidioter som ser på idrett bare for idretten sin del.

– Nei, det kan jeg love deg! Jeg opplevde det spesielt etter at jeg vant junior-VM i 2010. Da fikk jeg en del oppmerksomhet, det var store bilder på trykk i nasjonale og lokale aviser, og det kom en del kommentarer, sier hun til Bergensavisen.

– Jeg syns ikke det er stress at noen gir en lyd om at de synes jeg ser bra ut, men det er jo ikke alle som holder seg innenfor sømmelighetens grenser. De antyder både det ene og det andre, og det er jo litt ekkelt, sier 20-åringen fra Laksevåg til BA.

– Tør ikke ta telefonen
Isabelle Pedersen er god venninne med høydekometen Tonje Angelsen, som har fått sitt gjennombrudd som senior i år. Angelsen presenterte seg for det norske folk med et overraskende sølv i EM i Helsingfors, og etterpå rant Facebook-siden og telefonen hennes over av til dels obskøne henvendelser, noe Dagbladet omtalte forrige uke.

–Tonje var helt fortvilet, stakkars! Hun sa til meg at «Isabelle, jeg tør ikke ta telefonen lenger, det er så mange rare folk som ringer», ler Pedersen.

– Hun hadde åpen Facebook-profil, men den tror jeg hun har stengt nå. Det må en nesten. I tillegg hadde hun nummeret sitt tilgjengelig på opplysningen, så det haglet jo bare inn!

–Tonje er en veldig søt og utadvendt jente, så jeg skjønner jo at folk blir sjarmert, men det er som sagt ikke alle henvendelser som bare er hyggelige.

–Men som idrettsutøver er du nødt til å være forberedt på sånne ting. Slik tenker i hvert fall jeg. Jeg kan uansett ikke gjøre noe med det, sier Isabelle Pedersen.

Mobil i mors navn
Martine Eikemo Borge fikk sin internasjonale mesterskapsdebut som senior i EM.

–Mobilen min står i min mors navn, så det kommer lite den veien. Og ikke så mye slibrig – heller en del rare ting. Som at en legestudent henvende seg for å spørre om vi trengte leger på landslaget. Akkurat som om det er jeg som styrer den biten, ler hun.

– Ikke noe stress
Gard Kvale (28) har vist seg frem i en liten badebukse hele livet. Vi har kunnet se hans veltrente kropp i aviser og andre medier titt og ofte, og svømmeren sier at han har fått en del henvendelser.

–For meg går det helt greit, ikke noe stress. Det er som oftest sånn at du får en SMS der noen sier at «du ser bra ut» eller noe slikt. Når jeg ikke kjenner nummeret, pleier jeg å takke og spørre hvem vedkommende er. Og så skjer det ikke noe mer, smiler han.

–Jeg vil nok anta at sånt er mer stress for idrettsjenter. Vi gutter synes vel heller det er kjekt at noen skryter av utseendet vårt!

–Hva skjer når en går halve livet i badebukse, blir en kroppsfiksert?

– Å ja, definitivt! Selv er jeg nå livredd for forfallet etter at jeg har lagt opp, ler Gard Kvale.

Denne saken er levert av BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.