I sommer forlot Xherdan Shaqiri Liverpool etter tre sesonger i Merseyside-klubben. 29-åringen signerte for Lyon, som betalte 6 millioner euro for ham.

Sveitseren hadde en forholdsvis god førstesesong i Liverpool, men de to neste årene ble det mindre spilletid for Shaqiri i Merseyside-klubben. Dermed var det ingen stor overraskelse at han i sommer ble klar for en ny klubb.

Med Lyon møter han søndag PSG til storkamp i Frankrike. Kampen ser du hos Nettavisen.

Les også: Eksklusive rettigheter i boks: Nettavisen viser Messi og fransk fotball de neste tre årene

- Kom aldri til å fungere

Flere mente at det var på høy tid at sveitserens tid i Liverpool var over, blant dem fotballekspert Frank McAvennie.

Han mener Shaqiri var altfor egoistisk til å fungere i Liverpool-laget, og kom med sterk kritikk mot sveitseren da han forlot klubben i sommer.

- Han var over alt i Liverpool. Jeg visste det aldri kom til å fungere, han er for egoistisk. Han kom til gode posisjoner, men han sentret ikke til Mané eller Salah. Det vil aldri ende bra i Liverpool. Han ønsket å gjøre alt på egenhånd, sa den tidligere West Ham-spilleren til Football Insider da Shaqiri ble klar for Lyon.

Les også: PSG-stjernenes oppførsel vekker oppsikt: - Urovekkende

Han fortsatte:

- Diogo Jota gjorde det samme da han ankom, men han har lært å spille med de andre angrepsspillerne. Liverpool har alltid hatt gode individualister som har spilt som et lag. Shaqiri gjorde aldri det, avsluttet McAvennie.

Kjempestart i Lyon

I hans nye klubb Lyon har imidlertid Shaqiri fått en kjempestart, og Lyon-fansen trykket 29-åringen til sitt bryst allerede i hans første kamp.

Les også: Tidligere Real Madrid-trener om Ødegaard: - Det var vanskelig for ham

Han debuterte mot Strasbourg forrige søndag, og leverte en målgivende pasning i hans første Lyon-kamp, som den franske klubben vant 3-1, og hvor Shaqiri viste seg fra sin beste side.

Fotballekspert Paul Thomas Clay har troa på at sveitseren kan bli en suksess i Lyon.

- Jeg tror han vil passe godt inn i Lyon. Han er en litt annerledes type enn ganske mange av de dem har. Og kanskje en type de har manglet litt også. Så det tror jeg kan funke veldig godt, sier han til Nettavisen.

Clay påpeker at flere spillere har fått gjenreist karrieren sin i Lyon, med en brennhet Barcelona-stjerne som et godt eksempel.

- Det er jo spillere som har vist et høyt toppnivå og så fått en stor overgang, mislyktes, men så har kommet seg opp igjen i Lyon. Med Memphis Depay som det siste eksempelet. Jeg kan se for meg at Shaqiri kan få en ny oppsving i karrieren sin i Lyon, sier han.

Verdsatt av fansen

I en video som har spredd seg på Twitter kan man se at sveitseren allerede i debuten ble en svært populær mann blant Lyon-fansen. Det tok ikke lang tid før supporterne ropte navnet hans, noe man kan se Shaqiri setter pris på.

Flere Liverpool-fans fikk med seg dette på Twitter. Det har lenge vært delte meninger om Shaqiri blant Liverpool-fansen, hvor noen har ment at han har fått for få sjanser.

Dermed var det også flere Liverpool-fans som skrev at de synes det var hyggelig at Shaqiri blir skikkelig anerkjent i sin nye klubb.

- Jeg er glad de anerkjenner ham. Han fortjener det, skriver en Liverpool-fan på Twitter.

- Fyren har mye talent. Fortsatt en av mine favorittspillere. Synd vi ikke kunne gi han mer spilletid, skriver en annen.

Les også: Red Bull-toppen ut mot Mercedes: - Et spill for galleriet

Klar for storkamp

I løpet av tre sesonger i Liverpool ble det totalt 63 kamper og åtte mål for Shaqiri.

På søndag venter PSG for 29-åringen, og hans første storkamp som Lyon-spiller. Etter en litt turbulent periode for Lyon helt i starten av sesongen, mener Clay at storklubben nå begynner å finne fasongen under deres nye trener Peter Bosz.

Eksperten har troa på at Lyon skal klare å skape trøbbel for PSG.

- Det begynner å se ut som et litt nytt lag. Moussa Dembele ser fantastisk ut. De har mange trusler og mange kreative spillere, mange arbeidsjern. De har et solid lag og de har alt som skal til, men så må de hadde litt marginer på deres side om de skal klare å dra det i land, mener Clay.

Søndagens storkamp spilles på Parc de Princes, og kampen sendes på Nettavisen. Kampstart er klokken 20.45.