Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tilbud fra Lyn

Lyn har gitt et kontraktsforslag til unggutten Stian Rasch (18).

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Asker-gutten har imponert voldsomt etter at han fikk trene med A-laget i januar. Først fikk han et kvarter i treningskampen mot Strømsgodset.

Så spilte han hele kampen mot Follo. Og på La Manga imponerte han i den timen han fikk mot Lokomotiv Moskva.

- Spesielle kvaliteter
Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse. Torsdag fikk han nemlig et kontraktsforslag fra Lyn. Nå gjenstår det bare at klubb og spiller blir enige om detaljene i kontrakten.

- Han har kvaliteter som ikke altfor mange andre i stallen vår har. Vi har dermed gitt ham tilbud om en hospitantkontrakt. Vi ser ham ikke bare som spiss, men også som kantspiller, sier Lyns sportslige leder, Torgeir Bjarmann, til TV 2 Nettavisen.

Henning Berg vil ha en Lyn-tropp på 18 utespillere, to keepere og to hospitanter. Nå blir Rasch, hvis han godtar kontraktsforslaget, fast den ene av hospitantene frem til han har avlagt eksamen til sommeren.

Kontraktsforhandlinger
Deretter blir han trolig en fullblods Lyn-spiller. I hvert fall hvis partene blir enige. Lyns kontraktsforslag strekker seg i hvert fall over to år. Det største problemet akkurat nå er hvordan man skal tilrettelegge satsingen frem til sommeren – og så etter.

- Vi skal nå ta en prat med Stian og faren. Vi skal se hvordan vi kan legge det hele opp, slik at han får tatt eksamen også. Det er jo to ting å tenke på her. En rolle er at han vil gå på skolen frem til sommeren. Det er viktig at han får tatt eksamen. En annen rolle er det som skjer etterpå, sier Bjarmann.

- Men jeg er sikker på at dette går i orden når vi får pratet litt om hvordan dette skal gjøres, legger han til.

Årets spiller
Rasch ble kåret til årets spiller på Lyns juniorlag i 2005. Han dunket inn 14 mål på juniorlaget, og sju på klubbens 2. lag.

Nå er altså det meste klart for scoringer på A-laget i 2006.

Lyn møter Start til treningskamp lørdag 18.00. Så fort laget returnerer fra La Manga vil Rasch trolig få sjansen i Royal League også.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin