Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tips av Kristoff før avreise

Nå ypper Daniel Hoelgaard seg mot World Tour-ryttere.

Det er bare å lese navnene: Nacer Bouhanni (FDJ.fr), Matteo Pelucchi (IAM Cycling), Davide Appolonio (AG2R La Mondiale) og Kevin Reza (Europcar), så skjønner man hva Daniel Hoelgaard har å stri med under Tour du Poitou-Charentes denne uka.

I utgangspunktet er dette ryttere som skal slå en 20-åring fra et belgiskbasert kontinentallag.

Men Ålgård-gutten gir dem kamp til døra.

Onsdag ble det en skuffende 22.-plass på den tidligere Sandnes SK-rytteren. På den første av to etapper torsdag, var Hoelgaard igjen framme og snappet en femteplass.

- Det er høyt nivå her nede. Det går veldig fort, så jeg er fornøyd med to femteplasser så langt. Men dette er et løp som passer meg veldig godt også. Det er sidevind, tekniske svinger og kupert terreng, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no.

Fikk taktisk brief av Kristoff
Før han dro ned til Frankrike kjørte han Tour des Fjords på hjemmebane med vekslende hell. Hoelgaard holdt seg rundt topp 10 på alle etappene, men hadde håpet på enda bedre resultater.

- Formen min er bra nå, men den var ikke dårlig under Tour des Fjords, heller. Det var mer stang ut og dårlige taktiske vurderinger i spurtene. Kroppen fungerte som den skulle, påpeker han.

Han forteller at en prat med Alexander Kristoff i forkant av reisen ned til Frankrike har hjulpet ham underveis.

- Alex har kjørt dette rittet før, så han vet hva det dreier seg om. Han ga meg noen tips for hvordan jeg skulle posisjonere meg mot slutten av etappene, slik at jeg ikke blir sperret inne. Jeg synes det har fungert bra, sier Hoelgaard.

Alle bak Hoelgaard
Torsdag hadde han fortsatt navn som Jawheni Hutarovitsj, Heinrich Haussler, Oscar Gatto og Francesco Chicchi (selv om noen av disse også må gjøre en jobb for sine lagkamerater) bak på resultatlistene.

Det sier litt om nivået på det franske 2.1-rittet.

Etixx-Ihned-laget gjør alt de kan for å hjelpe storebror Hoelgaard i avslutningene. Med to femteplasser så langt, har han også vist seg tilliten verdig.

- Dersom det ble spurt i dag, så skulle alle stille seg bak meg. Jeg fikk god hjelp av Florian Senchal de siste 15 kilometerne. Det var litt kaotisk på i spurten, men han ble sittende på hjulet mitt over målstreken i dag, sier den norske sprinteren.

Etappe 3a var 109,4 kilometer mellom Charroux og Civray. Senere i dag skal det kjøres en 22,8 kilometer lang tempoetappe i det franske rittet.

Også Markus Hoelgaard og Vegard Stake Laengen deltar. Det er Nacer Bouhanni som leder rittet sammenlagt.

Resultater 3. etappe:
1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr) 2.33,41
2. Matteo Pelucchi (IAM Cycling) samme tid
3. Davide Appolonio (AG2R La Mondiale) st
4. Kevin Reza (Europcar) st
5. Daniel Hoelgaard (Etixx-Ihned) st
6. Florian Senechal (Etixx-Ihned) st
7. Omar Bertazzo (Androni-Venezuela) st
8. Maxime Vantomme (Crelan-Euphony) st
9. Enrique Sanz (Movistar Team) st
10. Armindo Fonseca (Bretagne Séché Environnement) st

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg