RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tre års strafferabatt

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Italiensk topprytter samarbeidet med dopingjegerne.

I fjor ville CONI (den italienske olympiske komité) ha Damiano Caruso utestengt i fire år (halve straffen skulles gjøres betinget).

Dette fordi han som ung rytter i Mastromarco gjorde seg «medskyldig i kjøp av ulovlige preparater» under 2007-sesongen.

I etterkant har den nå 24-årige Liquigas-rytteren lagt kortene på bordet. I samråd med CAS (idrettens voldgiftsrett), har nå CONI kommet fram til at Caruso idømmes en ettårig utestengelse med tilbakevirkende kraft fra 6. oktober, 2010.

Det betyr at rytteren mister alle resultater han har opparbeidet seg fra den dato, men samtidig står fritt til å delta i sykkelritt allerede nå.

Caruso har kjørt som hjelperytter i det italienske WorldTour-laget, og har ikke mange funklende resultater på CV’en. Han har imidlertid blitt U23-mester på landeveien (2008) og vant en etappe under «Baby-Giroen» året etter.

Etter den prestasjonen ble han plukket opp som stagiaire hos LPR Brakes og fortsatte siden proffkarrieren i De Rosa-Stac Plastic og i Liquigas.

Det er også klart at Danilo Andrenacci (D’Angelo&Antenucci-Nippo) ilegges en toårig karantene for å ha testet positivt på EPO under fjorårets Trofeo Melinda.

33-åringen vant en etappe under Serbia rundt i 2008. Han er nå utestengt fram til 19. februar, 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere