RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk unnskyldning etter «horn-angrep»

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Da Norge var på vei inn i OL-finalen, ble Thomas Ulsrud møtt med usportsligheter.

VANCOUVER (Nettavisen): Et sted mellom syv og åtte tusen kanadiere hadde møtt opp for å lage fest i Vancouver Olympic Center.

Publikum fikk også festen – og revansjen – de hadde håpet på, ettersom stjerneskipen Kevin Martin og hans menn slo Norge 6-3.

Men på et punkt i finalen skjemmet selv de kanadiske spillerne seg over hjemmefansen. Det var da Thomas Ulsrud skulle sette en stein på tampen av tredje periode – og fikk lyden av et horn med seg på veien.

- Vi har sagt unnskyld hele gjengen, og det er klart det gjør det vanskelig for ham å sette den steinen. Men utover å beklage, var det ikke mye annet vi kunne gjøre, sier Kevin Martin til Nettavisen.

Hjemmefansen raste
De norske spillerne har vært publikumsfavoritter under hele oppholdet. Det ble også unison pipekonsert etter at hornblåseren dummet seg ut.

- Det var en som blåste i hornet. Han ble fint buet ned av publikum. Det er godt at det er sånn, selv om det ikke var helt optimalt, sier sportssjef Pål Trulsen til Nettavisen.

Det er en uskreven regel om at man gir motstanderlaget ro til å konsentrere seg før de skal sette steiner, og det ble også oppfordret til det via lystavler.

- Jeg klarer ikke å bli forbannet på det, for jeg synes det er så morsomt å spille foran så mye mennesker. Det er en liten pris å betale. De kanadiske gutta var skikkelig frempå unnskyldte seg, sier Ulsrud til Nettavisen.

- Blir du satt ut av det?

- Det er helt stille og så du et horn midt i fleisen. Det er som om du skal spille golf og midt i baksvingen er det noen som fyrer av et horn. Da er det ikke sikkert du treffer midt på fairway’en. Men du kan ikke begynne å klage på det, for det har vært så mye klapping og god stemning resten av uka.

Gir han seg snart?
Det norske laget gikk også med hodet høyt hevet ut av OL-turneringen. Ikke bare tar de med seg sølvmedaljene hjem. De innså også at de tapte mot et bedre lag.

- Vi spilte en bra kamp, men vi måtte spille en toppkamp for å slå dem. Det er ikke uten grunn at de går ubeseiret gjennom den kanadiske kvalifiseringen for å komme seg til OL, og så går de ubeseiret gjennom hele turneringen også. Det er rett og slett verdens beste curlinglag. Vi er et av få lag som har slått dem, sier Ulsrud og la spøkefullt til:

- Vi får håpe at han gamlefar gir seg nå, så det blir det håp for oss andre også.

Det fikk Martin til å glise godt under pressekonferansen:

- Jeg har ingen planer om å gi meg ennå, men jeg blir nok den første som faller fra dette laget, sier den kanadiske skipen.

- Ingen problemer med buksene
Etter to fantastiske uker i Vancouver, er det kun sølvfesten som gjenstår får det norske laget. Deretter tar de med seg klovnebuksene og begynner ferden hjem mot Norge.

- Jeg har ingen problemer med de buksene, og det har jeg sagt hele uka. Men jeg ville ikke spilt med dem selv. Det hadde ikke sett bra ut, fortalte Martin på pressekonferansen.

Sportssjefen kunne også puste lettet ut, etter at «klovnene» hans sikret seg sølvmedaljene.

- Det eneste jeg bekymret meg for før vi bestemte oss for å spille i disse buksene, var fallhøyden dersom vi skulle ryke ut tidlig i turnerningen. Det hadde sett ganske klovnete ut, medgir Trulsen.

Den norske kvartetten lover å satse for fullt mot OL i Sotsji.

- Vi skal også skaffe oss en gullmedalje, så slipper vi å høre flere av historiene til Pål, melder Ulsrud.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere