RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Fikset kongelig gapskratt

Sist oppdatert:
Kathrine Maaseide er ikke redd for å spørre der andre nøler. Det ledet til kongelig gapskratt i den olympiske deltakerlandsbyen.

BEIJING (ANB): Mandag var nemlig kong Harald og dronning Sonja på besøk i landsbyen – og fikk møte en rekke av utøverne. Blant de heldige var Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes.

Sandvolleyballjentene fikk god tid med de kongelige, noe som resulterte i en svært så munter samtale. Maaseide leverte den såkalte «ice-breakeren» – kommentaren som på sett og vis løste skikkelig opp på stemningen.

– Jeg spurte vel først hvor lenge de hadde vært gift, og fikk til svar at de giftet seg det året det var OL i Mexico. I 1968, smiler Kathrine Maaseide til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

LES OGSÅ:Videre tross tap

Avviste teorien
Kong Harald var deltaker i Mexico – hans andre sommer-OL.

– Da ble jeg fristet til å spørre om Dronningen falt for kongen fordi han hadde deltatt i OL, ler Maaseide – som framkalte gapskratt fra kongeparet med spørsmålet sitt.

– Hva fikk du til svar?

– Hun avviste vel i grunnen teorien, skratter Maaseide – som i retur fikk spørsmål om hun selv var gift. Det kunne sandvolleyballveteranen bekrefte.

– De lurte vel kanskje på om jeg hadde valgt mann ut fra sånne kriterier selv, sier Maaseide med et nytt smil.

(Les videre under bildet)

God stemning
Kommentaren skapte i alle tilfeller god stemning i det lille selskapet.

– Etter det var det god og avslappet stemning. Det virket som kongeparet trivdes i vårt selskap, smiler Susanne Glesnes.

– Kongen understreket flere ganger at de ikke hadde dårlig tid. Det ble en lang prat, supplerer Kathrine Maaseide.

Verken hun selv eller makker Glesnes hadde møtt kongeparet før mandagens seanse i OL-landsbyen. I Aten for fire år siden var det i stedet kronprins Haakon de fikk stifte nærmere bekjentskap med.

Minne for livet
– Det var også et hyggelig møte. Hadde vært gøy om han dukket opp på en av kampene våre denne gangen også, sier Kathrine Maaseide.

Det ønsket kan hun fort få oppfylt. Kronprins Haakon kommer til OL-byen denne uka – for å avløse sin mor og far.

Skulle det ikke bli flere kongelige møter i Kina, har Glesnes/Maaseide uansett med seg et minne for livet hjem i bagasjen.

– Vi fikk et bilde sammen med kongeparet før de reiste. Det kan jo bli artig å vise fram til barnebarna, bekrefter Glesnes.

(Les videre under bildet)

Perfekt start
De to sandvolleyjentene har imidlertid ikke bare kongelige møter å glede seg over i Beijing. Også sportslig har alt gått bra. Duoen sikret avansement med to strake seirer, før det - til tross for godt spill - ble 1-2-tap for Kina (Jia Tian/Jie Wang) onsdag morgen.

– Det har gått akkurat som vi håpet på forhånd. Dette gir selvtillit. Jeg mener faktisk at vi spiller bedre enn vi noen gang har gjort, sier Kathrine Maaseide.

Hun er overbevist om at OL-turneringen kan ende riktig så hyggelig for de norske veteranene.

– Dette kan bli veldig bra. Nå har vi selvtillit, og tar med oss den gode følelsen videre, sier Maaseide.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere