Filbrich fikk blodsertifikat

Foto: (FOTO: AFP PHOTO/SCANPIX)

Tyskeren Jens Filbrich er i likhet med Frode Estil blitt tildelt et blodsertifikat i forbindelse med OL i Torino.

31.01.06 08:31

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har et reglement som nekter mannlige skiløpere med hemoglobinverdi på 17 eller mer å stille til start i internasjonale renn. For enkelte løpere med naturlig høyt hemoglobinnivå har dette flere ganger ført til startnekt.

Det var tilfellet for tyske Jens Filbrich i Kuusamo i desember, der han ble nektet start etter å ha avlagt en blodprøve med en verdi på 17,0.

Allerede før sesongen søkte det tyske skiforbundet om et blodsertifikat for Filbrich. Den gangen ble søknaden avslått. I forbindelse med OL, som går av stabelen i 1600 meters høyde, har FIS vurdert saken på nytt og gitt Filbrich et midlertidig sertifikat som tillater verdier på inntil 17,4 gram hemoglobin per 100 ml blod.

26 år gamle Filbrich ligger i øyeblikket på 11. plass i verdenscupen sammenlagt med to tredjeplasser som beste enkeltresultater denne sesongen.

Tidligere har Frode Estil fått et tilsvarende blodsertifikat.

Det tyske skiforbundet hadde også søkt om blodsertifikat for Evi Sachenbacher Stehle, men dette er blitt avslått. Høyest tillatte hemoglobinverdi i kvinnelangrenn er 15,9.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.