Årets kongepokaler i NM i friidrett gikk til Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel. I etterkant har både Karsten Warholm selv og Iuel uttalt at de mener at førstnevnte skulle ha fått kongepokalen etter Norgesmesterskapet.

I et intervju med Aftenposten etter avgjørelsen reagerte Warholm på juryens valg.

– Ja, jeg setter spørsmålstegn ved juryens valg, sier Karsten Warholm til avisen.

Warholm var ute etter sin sjette strake kongepokal. Men juryen mente at Ingebrigtsens 3.33,94 på 1500 meter var en bedre prestasjon enn Warholms 48,23 på 400 m hekk.

- For meg handler det egentlig om kongepokalen

Til TV 2 kom Iuel med sin mening om at hun mente Warholm var verdig kongepokalen.

– Jeg mener det. Karsten leverte et råsterkt løp i dag. Tiden hans i dag er en enorm prestasjon her. Det er synd at han blir straffet for å ha løpt så raskt tidligere i sesongen. Det virker mindre sterkt enn det egentlig er. Sånn set er jeg litt uenig, men for all del. Jakob løp et flott løp i går han også, sier Iuel til TV 2.

Warholm utdypet sine tanker til Aftenposten.

– Et NM-gull henger høyt, det er jo derfor jeg stiller, men for meg handler det egentlig om kongepokalen. Det gikk tydeligvis ikke i dag, men jeg prøvde i hvert fall, sier hekkeløperen.

Warholm mente også at han burde få en begrunnelse for avgjørelsen.

– Mener du at du burde ha fått kongepokalen?

– Jeg vet ikke helt, men jeg skulle gjerne hørt begrunnelsene bak. Når Jakob og jeg holder på og kniver som vi gjør nå og har gjort de siste årene, så er det åpenbart at juryen har en tøff jobb.

Ketil Tømmernes er president i Norges Friidrettsforbund. Han vil ikke gi Warholm noen begrunnelse, sier han til Aftenposten.

– Beslutningen er tatt i henhold til regelverket. Der står det at prestasjonene vurderes, og at beslutningen tas ut fra vurderingen av prestasjoner, og ut fra skjønn.

Henrik Ingebrigtsen: - Ydmyk uttalelse

Søndag kveld tok eldstebror Henrik Ingebrigtsen til Instagram for å svare på Warholm sine uttalelser.

Ingebrigtsen la ut en post som må kunne tolkes som et stikk i retning Warholm.

«Ydmjuk uttalelse😂», skriver Henrik Ingebrigtsen over en skjermdump av den nevnte Aftenposten-saken der Warholm uttaler seg om juryens valg.

Konkurransen stod mellom Warholm og Ingebrigtsen. Pokalvinneren var selv overrasket over at det ble ham.

– Det er stas, det er ikke hvem som helst man sammenligner seg med. Det er kult å bli hedret på en sånn måte. Som distanseløper er det ikke noe man tenker så mye på, dessverre.

– Det er ikke sånn at man setter prestasjonene våre opp mot hverandre, vi jobber for samme mål, og er så heldig å jobbe sammen uten å konkurrere med hverandre. Det er kult å ha flere utøvere som hevder seg så sterkt. Det er ekstremt motiverende, sier Ingebrigtsen til NTB.

Senere søndag la også mellomste bror Filip Ingebrigtsen ut en melding. Han legger ved teksten begrunnelse og tiden Jakob løp på under sin 1500 meter lørdag.

Henrik Ingebrigtsens manager Daniel Wessfeldt uttaler til Nettavisen at han ikke ønsker å si for mye om sin klients uttalelser søndag.

- Jeg har ikke snakket med Henrik i dag. Det er ikke noe jeg vil blande meg inn i og kommentere. Jeg holder på med management-delen for Henrik. Hvem som skal få kongepokalen eller ikke bryr ikke jeg meg om. Jeg legger meg ikke opp i om de har ulike oppfatninger, sier han til Nettavisen

Jakob Ingebrigtsen tok også NM-gullet på 800 meteren.

Henrik Ingebrigtsen har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelser.