Filming skal svi på pungen

Foto: (Scanpix)

Fifa truer med bøter i 25.000-kronersklasse for spillere som blir tatt for filming og trøyeholding. - Dette kan være veien å gå, mener Åge Hareide.

10.06.06 13:53

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Fifa har bestemt seg for å slå hardt ned på filiming og trøyeholding under fotball-VM. I tillegg til frispark og gult kort, kommer spillere som forsøker seg på teatralske fall eller hindrer motstanderne ved å holde i drakten til å bli bøtelagt.

5000 sveitserfranc - eller 25.000 kroner - koster det dersom dommeren avslører en spiller som filmer. Det samme er tilfellet dersom en spiller får gult kort for trøyeholding. Også rødt kort, enten direkte eller etter to gule, blir bøtelagt med 25.000 kroner.

Landslagssjef Åge Hareide hilser Fifas bøteopplegg velkommen.

- Dette kan være veien å gå i mesterskap. Filiming og spesielt holding er et uvsesen. Det er enormt mye holding. Her må dommerne være konsekvente. De kommer nok stort sett til å benytte seg av muligheten til å gi gult kort for holding i forbindelse med overganger, tror Hareide, som er på plass i Berlin som TV 2-ekspert.

- Dommerne tør nok ikke slå ned på holding inne i feltet mer enn tidligere. Begge lag holder, og konsekvensene blir for store hvis de skal blåse for holding i boksen.

Hareide tror det blir lettere for kamplederne å få bukt med filming.

- Det er lettere for dommerne å reagere på det. Det er mye mer synlig enn all holdingen, mener han.

Landslagssjefen synes det er positivt at Fifa truer med bøter, men ønsker ingen slik ordning i den hjemlige ligaen.

- Det kan være ok i mesterskap. Men det blir nok for drastisk med slike bøter i Tippeligaen. Da risikerer en jo at spillere plutselig står med tom lønnskonto, flirer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.