RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finaleklar med ny rekord

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Alexander Dale Oen knuste egen og nordisk rekord i semifinalen på 200 meter bryst. Landslagssjefen tror på ny medalje.

Vestkantsvømmeren er i ferd med å få et drømmemesterskap i årets EM. Først vant han 100 meter bryst, så fosset han til finalen på den dobbelte distansen med nest beste tid i semifinalen, kun slått av suverene Hugues Deboscq som satte ny mesterskapsrekord med 2.09,85.

- Det er helt fantastisk, og han fortsetter der han slapp i går ved å nullstille seg godt, sier landslagssjef Petter Løvberg til Nettavisen.

Klokken stoppet på 2.10,08 for Dale Oen, noe som er den femte beste prestasjonen i verden noensinne.

- I år har Alexander blitt mer sulten på denne distansen også, og det viser han nå ved å knuse sin egen pers og den nordiske rekorden på 200 meter bryst, forteller Løvberg.

Den gamle rekorden, som også tilhørte Dale Oen, var på 2.11,98.

Lå foran verdensrekord
Han forteller at svømmeren selv går rundt som et eneste stort glis og var overrasket over at tiden han fikk til var såpass sterk. I fjor var den personlige rekorden fem sekunder tregere, så forbedringen har vært formidabel.

Dale Oen fosset ut av startblokken og lå en periode foran verdensrekordskjema, ved siste vending ble det imidlertid noe tyngre, men det holdt i massevis til å kvalifisere seg til finalen.

- Deboscq tar han på vendingene, men i selve svømmingen er de like gode, sier Løvberg som tror på gode medaljemuligheter i finalen.

Tre duellanter
- Sånn det ser ut nå er det Deboscq, russiske Grigory Falko og Alexander som skiller seg ut i medaljestriden. Dersom Alexander svømmer samme løp som i dag kan det holde, men det blir en utfordring å nullstille.

I det forrige mesterskapet ble det medaljer til de som svømte seg inn under 2.11,9.

Dale Oen kom seg til semifinalen etter å ha svømt inn til 2.13,05 i kvartfinaleheatet. Den tiden ble altså forbedret med hele tre sekunder, noe Løvberg tror skyldes forberedelsene.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere