*Nettavisen* Sport.

Finalen gikk som smurt for Roger-Vasselin

SJELDEN TRIUMF: Ikke siden første halvdel av 1980-tallet har franskmennen vunnet herrenes doubleklasse i French Open. Her feirer Julien Benneteau (til venstre) og Édouard Roger-Vasselin at barrieren er brutt. Foto: Patrick Kovarik (Afp / NTB scanpix)

30 år etter forrige hjemmetriumf i double.

08.07.14 09:58

Julien Benneteu (32) og Édouard Roger-Vasselin (30) vant mennenes doublefinale i Roland-Garros lørdag.

Det var første hjemmeseier i klassen på over 30 år. Det 11.-seedede paret beseiret spanske Marcel Granollers/Marc Lopez 6-3, 7-6 (7-1).

Den franske duoen vant greit i første sett, mens det ble jevnere i det andre. Lagene måtte skilles i tiebreak. Der var Benneteau og Roger-Vasselin til gjengjeld klart best.

- Dette er en herlig følelse. Én av, nei, den beste opplevelsen i karrieren min. Matchballen, og også La Mareillaise (den franske nasjonalsangen, journ. anm.). Det er utrolig. jeg har ikke ord til å beskrive dette. Det var for bra, sa en henrykt Roger-Vasselin.

Verken han eller Benneteau har vunnet titler i noen av de virkelig store turneringene før. French Open var bare den tredje Grand Slam-turneringen duoen spilte sammen.

Yannick Noah og Henri Leconte var forrige franske doublepar som vant Grand Slam-turneringen på hjemmebane. Det skjedde helt tilbake i 1984.

- Da jeg var 10-11 fikk jeg være med på en treningssamling på dette anlegget. Noen av kveldene satt jeg alene på Chatrier-stadion og drømte om bare å få lov til å spille på denne banen, sa Benneteau.

- Nå har jeg en av de beste følelsene jeg har opplevd. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag