RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finalen glapp

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Helene Olafsen var blant favorittene, men det sviktet i semifinalen i snowboardcrosskonkurransen i USA.

Norske Helene Olafsen har tidligere blitt verdensmester i snowboardcross. Denne vinteren er det som kjent OL i Vancouver, og der er den norske jenta absolutt en medaljekandidat.

Denne helgen var det duket for verdenscup i Telluride i Colorado i USA.

På sin egen blogg fortalte Olafsen før helgens konkurranse om en teknisk krevende løype, samtidig som høyden også spilte en rolle. Det virket likevel ikke sånn i kvalifiseringen, der ble nemlig Olafsen nummer to og seilet opp som en favoritt i lørdagens finalerunde.

De forventningene levde hun opp til, da hun vant kvartfinalen sin komfortabelt. I semifinalen ble det imidlertid verre og Olafsen ble sist i heatet.

Den norske 19-åringen revansjerte seg kraftig i b-finalen og sørget for å vinne denne. Dermed ble det femteplass til slutt.

Kanadiske Maelle Ricker vant rennet, etter også å ha vunnet kvalifiseringen. Sveitsiske Simona Meiler tok andreplassen, mens Rickers landskvinne Dominique Maltais knep den siste pallplassen.

Komplett resultatliste finner du her.

Lørdag gjorde også Kjersti Buaas comeback etter skade. Trønderjenta tok tredjeplassen i Dew Tour i Beckenridge i USA. Resultatet var oppløftende for Buaas.

- Dew Tour er stort, dette er veldig bra. Dette viser at Kjersti endelig er tilbake etter skade. Dette er hennes første store konkurranse etter skaden og viser at hun er i toppform, forteller landslagssjef Vidar Nyhus til snowboardforbundet.no.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere