Nordmennene fikk det for tøft i finalen søndag ettermiddag norsk tid. Den brasilianske duoen Andre Loyola Stein og Evandro Goncalves Oliveira Junior vant kampen 21-18, 21-16.

Det første settet var svært jevnt. Det norske laget ledet på et tidspunkt 17-16 i første sett, men Brasil tok timeout og snudde til settseier. Annet sett var også jevnt innledningsvis, men så hevet brasilianerne seg og gikk opp til 15-11. Det klarte ikke Norge å svare på. Til slutt ble det seier i strake sett for hjemmehåpene fra Brasil.

Mol/Sørum kan likevel se tilbake på en svært god turnering. Den norske duoen vant først 2-0 mot Nico Beeling/Marco Krattinger fra Sveits i kvartfinalen, før de fulgte opp med samme sifre mot hjemmefavorittene Vitor Felipe/Guto Carvalhaes i semifinalen natt til søndag norsk tid.

I en boble

– Det var som om to nordmenn spilte mot tusenvis av brasilianere, fordi fansen jublet for hvert eneste poeng, sa Mol etter semifinalen.

– Vi gikk inn i vår egen boble, tenkte ikke noe på det og bare fokuserte på vår egen kamp og hva vi måtte gjøre for å slå dem. Det er fantastisk at vi er i finalen, la han til.

Mol/Sørum vant 21-17, 21-13 i semifinalen, men måtte altså strekke våpen mot de regjerende verdensmestrene Stein og Junior da det hele skulle avgjøres.

Sist gang et lag fra Norge var i finalen i en turnering i Brasil var i 1994. Jan Kvalheim og Bjørn Måseide tapte da finalen mot brasilianske Franco og Roberto.

Sesongbeste

Forrige norske seier på verdensserien kom i 1998 da Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant over brasilianerne Para og Guilherme i Berlin.

Semifinale var foreløpig sesongbeste for Mol/Sørum før finaleplassen ble sikret lørdag. Flere topp ti-plasseringer har sørget for at Mol og Sørum er rangert som det 14. beste paret i verden på herresiden.

Resultatet sikrer også viktige rankingpoeng inn mot OL-kvalifiseringen som starter neste år. OL i Tokyo i 2020 er duoens store mål.

(©NTB)