22 år gamle Stephan Kjerstad fra Ålesund har nettopp signert en sponsoravtale med spillselskapet RedKings.

- Det er veldig kjekt, og en glede å få representere en bra pokerside. Det er en del økonomiske fordeler, man slipper jo å kjøpe seg inn selv, noe som fort blir dyrt, forteller Kjerstad til Nettavisen.

- Veldig smigrende
Avtalen innebærer at RedKings betaler for Kjerstads deltakelse i storturneringer som for eksempel World Series of Poker og European Poker Tour. Slike turneringer koster det som regel mellom 40.000 og 80.000 kroner å delta i.

Det er derfor grunn til å tro at sponsoravtalen med RedKings er verdt over en halv million kroner.

- Hvorfor tror du RedKings velger å satse på deg?

- Tja. Jeg har greie resultater på nettet, uten at jeg har hatt det store gjennombruddet live ennå. Det er vanskelig for meg å svare på, men det er i alle fall veldig smigrende, sier 22-åringen ydmykt.

Pokermillionær
Han er ikke like ydmyk rundt pokerbordet. Der har det gått veldig bra de siste par-tre årene, spesielt når det gjelder nettpoker. Kjerstad regnes nå som en av Skandinavias aller beste nettspillere.

22-åringen står oppført med 1,5 millioner kroner i inntekt i 2007 og betalte nesten 700.000 i skatt det året.

- Hvordan er det å være pokerspiller i Norge?

- Når man er pokerspiller, er det egentlig ingen god grunn til å bo i Norge i det hele tatt. Man har venner og familie her, og Norge er generelt et godt land å bo i, men man har også et uforutsigbart skattesystem som mange mener er urettferdig og det finnes ingen politisk vilje til å rydde opp i det, mener Kjerstad.

Han har ingen problemer med å betale skatt av pokerinntektene, men det er en kjensgjerning at dagens system ikke er tilpasset poker, hvor store pengesummer kan skifte eier på én eneste hånd. Problemet er først og fremst at myndighetene krever skatt av alle gevinster, men ikke like villig godtar fradrag for alle tap.

- Er blitt vanskeligere
- Er det lett å bli god nok til å leve av poker?

- Det er blitt vanskeligere og vanskeligere å leve av poker. Nivået har blitt høyere og høyere, og det er blitt mer profesjonelt. Det er fortsatt fullt mulig å leve av det hvis man gjør ting riktig, men det er helt klart andre forutsetninger enn det var i 2005, sier Kjerstad til Nettavisen.

En forutsetning er å ta pokeren seriøst, mener Kjerstad, som nå er bosatt i Bergen. Det betyr at man må være opptatt av å utvikle seg og å ta ting som bankrollmanagement alvorlig.

- Hvor mye poker spiller du i løpet av en uke?

- Jeg spiller når jeg føler for det. Det er aldri sånn at jeg sier nei til å være med på noe fordi jeg skal spille poker, det må i så fall være en og annen søndag med mange store turneringer. Jeg vil tippe at jeg spiller 3-4 timer om dagen i snitt.

Ingen stor forskjell
Nå er målet å overføre suksessen fra nettet til gode resultater i liveturneringer. Det bør være høyst mulig, mener Kjerstad.

- Fokuseringen på at det er så stor forskjell på en nettspiller og en livespiller, er overdrevet. Mange driver med begge deler. En god spiller vil ikke ha noen problemer med å omstille seg. Det er litt annerledes dynamikk og det går litt saktere, men det skal ikke være noen stor forskjell.

- Hvilke ambisjoner har du som RedKings-spiller?

- Jeg har lyst til å ta disse liveturneringene veldig seriøst og representere RedKings på en veldig bra måte, avslutter Kjerstad.

Første sjanse blir i Las Vegas nå i sommer, når flere tusen mennesker ventes å spille om den største prisen av alle: VM-tittelen.