RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskrisen kan ramme toppklubber

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Flere storklubber kan stå uten draktsponsor etter neste sesong.

Femten europeiske toppklubber står i fare for å miste draktsponsoren sin etter neste sesong. Ifølge Reuters er det usikkert om klubbene vil få forlenget avtalen med sine sponsorer, grunnet den økonomiske nedgangstiden man nå opplever.

Draktreklame er klubbenes økonomiske ryggrad når det kommer til inntekter. Så langt har ikke sponsorpenger rammet klubber, men nå spår finansanalytikere tøffere tider i fotball-Europa.

Klubber rammes
- I tider hvor økonomien rammer mange, vil bedrifter naturligvis finne måter å kutte kostnader på. Sponsoravtaler for idrettsarrangement, samt fotballklubber, er et naturlig valg å kutte ned på, sier professor i finans Chris Brooks ved universitetet i Reading.

Selv om mange eksperter anser det som urealistisk at storklubber som Manchester United og lignende vil merke kuttene, er det trolig at mindre klubber kan forvente seg lavere sponsorinntekter i tiden som kommer.

Flere store selskaper har blitt linket til Manchester United, som skal bytte draktsponsor i 2010. Det malaysiske lavprisselskapet AirAsia, samt SaudiTelecom, skal være interessert i å ta over fronten på rødtrøyenes drakt, etter at forsikringsselskapet AIG har bekreftet at de ikke kommer til å forlenge avtalen med de regjerende seriemesterne.

LES OGSÅ: Finanskrisen kan hjelpe norsk fotball

- Selv om fotballklubber alltid vil tiltrekke seg sponsorer til et visst nivå, er det realistisk å tro at fremtidige avtaler vil bli mindre attraktive for klubber, sier Joe Maclean, ekspert på økonomi innen fotball, til Reuters.

Uten sponsor
West Ham United spilte tre måneder uten sponsor på drakten, etter at London-klubbens sponsor XL gikk konkurs i fjor. Klubben signerte en atten måneders kontrakt med spillselskapet SBobet, som er verdt kun halvparten av avtalen de hadde med sin forrige sponsor.

West Bromwich Albion har så langt denne sesongen ikke klart å finne seg hovedsponsor, og klubben fra Birmingham er nå eneste klubb i Premier League som ikke har sponsor på drakten.

Disse klubbene kan miste draksponsoren fra neste sesong:

1. Inter Milan - Pirelli

2. Manchester City - Thomas Cook

3. Bayern Munchen - T-Home

4. Chelsea - Samsung

5. Tottenham - Mansion

6. Juventus - New Holland

7. Liverpool - Carlsberg

8. AC Milan - Bwin

9. Werder Bremen - City Bank

10. Newcastle United - Northern Rock

11. AS Roma - Wind

12. West Ham United - SBobet

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere