RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finland ble verdensmester

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ydmyket Sverige i nabofeiden i VM-finalen.

FINLAND-SVERIGE 6-1:

Det var våre naboer i øst, Sverige og Finland, som skulle gjøre opp om verdensmestertittelen i ishockey.

Og det var Finland, Norges overmenn, som gikk seirende ut av den nordiske drømmefinalen.

Etter to jevne og tøffe perioder, la Finland grunnlaget for seieren i løpet av sisteperiodens åpningsminutter. To kjappe scoringer ga Finland ledelsen 3-1.

Det resultatet holdt seg kampen ut, og dermed kan Finland juble for sin første VM-tittel siden 1996. Også da var det Sverige som ble slått i finalen.

Likt etter to perioder
Det var en tett og jevn førsteperiode. Begge lagene hadde sine sjanser til å ta ledelsen, men de to gode keeperne holdt stand. Perioden var preget av at det var en kamp ingen ville tape, og det var få store sjanser.

I andre periode startet finnene best, men 7.10 ut i perioden var det var svenskene som tok første stikk. En feilpasning førte til at Magnus Pääjärvi-Svensson kunne sette fart mot Finlands mål. Han fyrte av et håndleddsskudd som satte klistret i krysset.

Sverige hadde sjanser til å øke ledelsen blant annet i to overtallsspill og var best i midtperioden. Men i stedet var det Finland som scoret.

I spill fem mot fire fikk Kimmo Timmonen ballen på blue line. Med sju sekunder igjen av perioden knallet han inn utligningen.

To kjappe, og et VM-gull
Tredjeperiode fikk en knallstart da et nydelig Finland-angrep resulterte i scoring. Finland presset fram en feil, Antti Pihlström fosset mot mål og slo en nydelig tversoverpasning til Petteri Nokelainen som ga Finland ledelsen.

Finland vant pucken bak svenskenes mål, pucken ble spilt inn foran mål. Der sto Niko Kapanen som økte ledelsen til 3-1. På drøyt 3 minutter hadde Finland skaffet seg overtaket i nabofeiden.

Sverige prøvde å sette inne en spurt, og hadde sjanser til å utligne, men tre minutter før full tid avgjorde Finland.

Stjerneskuddet Mikael Granlund slo pucken ned i vantet, der var Janne Peseson som dro ut Sveriges keeper - 4-1.

Da ga Sverige opp og Mika Pyörälä økte til 5-1, før Antti Pihlström fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Dermed tar Finland sitt andre VM-gull i historien. Norge kan på sin side skryte av å ha blitt slått ut av verdensmesteren og slått sølvvinneren.

PS: I bronsefinalen vant Tsjekkia 7-4 over Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere