Gå til sidens hovedinnhold

Finland klar for kvartfinale

Sverige holder også stø kurs mot neste fase av ishockey-VM.

Vertsnasjonene Finland og Sverige har gått på en smell eller to i løpet av VM, et mesterskap nabolandene arrangerer sammen for andre år på rad.

Etter lørdagens kamper ser dog det meste lyst ut for de to stolte hockeynasjonene.

Finland kjørte over Østerrike med 7-2, og ble dermed første lag som sikret kvartfinaleplass i Helsingfors-gruppen.

Finnene ledet 3–0 etter to perioder, men østerrikerne yppet seg ved å redusere to ganger helt i begynnelsen av den siste perioden.

Finnene slo voldsomt tilbake og økte ledelsen fire ganger før de sa seg fornøyd. Veli-Matti Savinainen scoret to ganger for Finland, som vant skuddstatistikken 43–18.

Amerikansk følge
USA ligger også godt an etter sin 4-2-seier over Frankrike.

– Alle seirer i ordinær tid er viktige, og nå ligger vi godt an, sa USAs Stephen Gionta, som scoret ett av målene lørdag.

USA har 2.-plassen to poeng bak Finland, men tre foran tittelforsvarer Russland, som etter 13 seirer på rad har gått på to strake tap. Både USA og Russland har spilt en kamp mindre enn finnene.

Tyskland er med for fullt i kampen om den siste kvartfinaleplassen etter 2-0-seier over tabelljumbo Latvia. Det var tyskernes annen seier på rad.

Ett poeng skiller mellom Slovakia, Tyskland og Frankrike med to kamper igjen å spille, og trolig kommer bare en av dem til cupspillet.

For latinerne ser det styggere ut. Det baltiske mannskapet er avhengig av minst én seier i de gjenstående kampene mot Frankrike og Finland for å unngå degradering.

Svensk pliktseier
I Norges stockholmsbaserte gruppe vant Sverige oppskriftsmessig over Slovenia. Gabriel Landeskog og Fredrik Pettersson scoret én gang hver i andre og tredje periode av oppgjøret.

Dermed holder de tredjeplasserte svenskene seg tre poeng foran Norge i gruppen, selv med den norske seieren over Hviterussland lørdag kveld.

Kun Danmark gjenstår i det innledende spillet for Tre Kronor, en motstander de blågule normalt skal slå.

Storspillende Sveits ble lag nummer to som skaffet seg kvartfinaleplass med seier 4-1 over Danmark. Norges neste motstander har dermed vunnet alle sine fam kamper.

Kampen om fjerdeplassen og avansementet til kvartfinalene ser ut til å stå mellom Norge og Tsjekkia.

Slovenia er gruppens svakeste lag står med bare ett fattig poeng etter seks kamper. Laget har kjørt heis mellom de to øverste nivåene i VM i en årrekke.

Det nyopprykkede laget ser ut til å fortsette med det. Slovenerne er nemlig avhengig av seier mot selveste Canada i siste kamp for å ha et ørlite håp om å overleve.

Det blir en mildt sagt tøff oppgave. De to dårligste nasjonene totalt sett i VM rykker ned til 1. divisjon neste år. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken