RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Finn Aamodt ny sportssjef

Sist oppdatert:
FROGNER STADION (TV 2 Nettavisen): Etter et par år uten de helt store resultatene, har Norges Skøyteforbund ansatt Finn Aamodt som ny sportssjef.

Det kom fram på en pressekonferanse på skøytemuseet på Frogner Stadion onsdag formiddag.

Aamodt kommer fra Olympiatoppen, der han har vært ansatt siden 1995. Han har stort sett jobbet med utvikling av unge utøvere. Før det var han landslagstrener i alpint i Norges Skiforbund.

- Ikke bra nok i fjor
- Vi innfridde ikke i fjor. Vi er ikke fornøyd med 4. og 5. plasser. Det norske folk forventer at vi er på pallen. Nå legger vi et opplegg som kan innfri de forventningene, sier skøytepresident Terje Andersen.

Skøyteforbundet sliter i sponsorjakten. Aamodt er høyt respektert både i Norge og i utlandet, og skøyteforbundet håper at ansettelsen også vil bidra til at ting blir enklere også på den arenaen. Uten at de vil si noe om hvor mye penger de tror Aamodt kan bety.

Torino neste
På den sportslige arenaen tør imidlertid ikke Aamodt å love gull umiddelbart.

- Her er det virkelig muligheter. Jeg føler at jeg er veldig flink til å få folk til å fokusere på det som er viktig. Neste delmål er Torino-OL hvor vi skal ta medalje. Jeg kan ikke love at vi tar medalje, men vi skal legge alt til rette slik at vi har folk som har muligheten til å klare det, sier Aamodt.

- Har dere mislyktes hvis dere ikke klarer det?

- Det er ikke et tema for oss. Vi jobber for å klare det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Veldig tent
Trener Peter Mueller får fortsatt hovedansvaret for treningen av utøverne, men Aamodt skal strukture opplegget rundt landslaget og jobbe for å skape regionale kompetansesentre. Han får også oppgaver rettet mot rekruttering, sponsorer og utstyrsleverandører.

Han vil samle kompetansen innenfor langløp, kunstløp og inline.

- Samler man kompetanse, er det utrolig hva som kan skje, sier Aamodt.

- Vi har klokkertro på at han vil bringe nye dimensjoner inn i måten skøyteleiren driver sin toppsatsing på, sier Andersen videre.

Aamodt selv er strålende fornøyd med sin nye jobb.

- Skøyter er en av Norges paradegrener, og jeg gleder meg til å kunne bidra til å bringe Norges beste skøyteløpere tilbake i toppen. Idretts-Norge og våre sponsorer fortjener det, sier Finn Aamodt.

Før han spøkefullt avslutter:

- Hvem er egentlig denne skjema som alle ligger bak. Jeg har aldri sett ham jeg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere