Onsdag bekreftet den tidligere alpinistens kone, Trine-Lise Jagge, det tragiske dødsfallet på Facebook.

- En stor profil

Kjetil-André Aamodt var «Finkens» lagkamerat i mange år, og de beholdt vennskapet etter at idrettskarrierene var over for de begge. De siste årene har de blant annet deltatt i diverse TV-programmer sammen.

Les også: Finn Christian Jagge er død

- Det er først og fremst bare veldig trist. Det er en familiemann, en aktiv fyr som har gått bort. Som en venn og kollega gjennom mange år, så er dette bare fryktelig trist. Som idrettsmann var han vanvittig sterk, en stor profil. Både for norsk idrett og selvfølgelig alpinsporten - helt frem til han la opp, sier Kjetil-André Aamodt til Nettavisen like etter at dødsfallet ble kjent.

Høydepunktet i Jagges karriere er uten tvil OL-gullet i Albertville i 1992. Etter at han vant sitt første verdenscuprenn i slalåm i Madonna di Campiglio i 1991 fikk han med seg sju seire i verdenscupen. Han vil for alltid stå igjen som en stor profil og utøver i norsk alpinsport.

- En vanvittig stor idrettsstjerne har gått bort. Mottar denne triste nyheten med stort sjokk. Ufattelig trist. Mine tanker og kondolanser går til Finkens familie. Hvil i fred gode verdensborger. Du vil bli savnet, skriver kultur- og likestillingsminister, Abid Raja, på Twitter.

Også statsminister Erna Solberg uttrykker sorg over dødsfallet.

- Utrolig trist å høre at Finn Christian Jagge er død, bare 54 år gammel. Mine tanker går til de nærmeste. Et tomrom står igjen, både hos familien, og i det norske idrettsmiljøet, skriver Solberg på Twitter.

Deltok i «Skal vi danse»

– Han var også en gentleman uten like, omtenksom og en fantastisk pappa og ektemann. Jeg synes det er forferdelig vondt og føler veldig med Trine-Lise og barna, sier Cleve til VG.

Også Finn Aamodt hyller den avdøde skilegenden.

– Han var god på ski, også hadde han et godt humør, en fin latter og var en ventilasjonsgrad i gruppen. Han hadde alltid en vits på lur, og var en markant skikkelse. Alle de gutta var ganske markante, men han var spesiell, sier Finn Aamodt til TV 2.

Til samme kanal sier tidligere lagkamerat, Tom Stiansen, at han vil huske Jagge som en jernmann i hele alpinsirkuset.

– Det er med sjokk og vantro at en mann i sin beste alder skal dø sånn som det. Det er helt uvirkelig og bare ufattelig trist, sier tidligere lagkamerat Tom Stiansen.

Jagge etterlater seg kone og to barn. Hans foreldre Liv (77) og avdøde Finn Dag drev med tennis toppnivå. Moren var også alpinist.