Gå til sidens hovedinnhold

Finn-Hågen Krogh bekrefter at han vrakes fra landslaget: - Forunderlig

Det bekrefter 30-åringen selv til NRK mandag ettermiddag.

Finn-Hågen Krogh er i likhet med Ragnhild Haga og Didrik Tønseth ferdig på landslaget.

- Det er en ukes tid siden jeg fikk beskjed. Jeg visste på forhånd at det var 50/50. Da Arild Monsen ringte, skjønte jeg fort på stemmeleiet hans at det ble nei, sier Krogh til NRK.

Les også: Ragnhild Haga ferdig på landslaget: - Skuffet, oppgitt og overrasket

Reagerer: - Forunderlig

30-åringen sier at sprintlandslagstreneren uttrykte at det var hans ønske å beholde Krogh på laget.

- Det jeg fikk høre er at jeg mister plassen og at det ikke kommer noen nye inn. De ønsker en litt mer jevn fordeling kjønnsmessig. Jeg synes det er litt rart, egentlig, at de kutter sprintlaget til fem løpere. Det er veldig fint å være seks på et lag. Da har man et heat på sprintøkter, påpeker han.

Hågen Krogh reagerer på at han vrakes til tross for en svak sesong i 2020.

- Jeg synes det er litt forunderlig at de ikke har lyst til å satse videre på meg. Jeg føler at bak Klæbo, så har jeg vært den mest stabile skøytesprinteren i Norge de siste årene. Selv når jeg ikke er i form, føler jeg at jeg kan hevde meg der, sier han.

Veteranen sier at han uansett har god motivasjon og satser videre mot OL i Beijing.

– Jeg går «all in» på OL. Derfor vil jeg legge vrakinga bak meg så fort som mulig og se framover nå. Drømmen er å komme tilbake på mitt beste nivå. Jeg sikter på flere distanser i OL, avslutter han.

Flere vrakes

Tidligere mandag skrev Ragnhild Haga på Instagram at også hun havner utenfor landslaget i OL-sesongen.

«Takk for fine og lærerike år på Skiforbundets landslag! Det ble en brå slutt, men motivasjonen mot OL er fortsatt stor», skriver 30-åringen.

Nettavisen har vært i kontakt med landslagstrener Ole Morten Iversen. Han vil ikke uttale seg om Hagas situasjon, før tirsdagens pressekonferanse, der landslagene offentliggjøres.

Haga bekrefter overfor Nettavisen at hun er både skuffet, oppgitt og overrasket over vrakingen.

- Det er trist etter så mange år. Samtidig er det ingen menneskerett å være på et landslag, så jeg skjønner at de må gjøre prioriteringer. Jeg skjønner bare ikke begrunnelsene deres. Jeg er skuffet, sier Haga til Nettavisen.

Forrige uke bekreftet også Didrik Tønseth at han blir vraket fra landslaget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien