Finne norsk poengkonge

Stavanger Oilers har overrasket positivt i Eliteserien denne sesongen. Hovedårsaken er klubbens super-rekke, med poengkongen Jari Kesti i spissen.

29.10.03 09:39

Jari Kesti har scoret 11 mål og 8 assists i løpet av sesongens 12 første kamper. Med 19 poeng er han Eliteseriens poengkonge. Ingen overraskelse, om man ser på hva finnen gjorde i 1. divisjon i fjor:

69 mål og 81 assists...på 36 kamper!

Beskjeden finne
Men selv er 32-åringen kledelig beskjeden, og svarer med latter når han blir spurt om han er Eliteseriens beste spiller.

- Nei! Vi har et godt lag, og jeg har spilt i en god rekke hele sesongen. Tomi Suoniemi er en god senter, og Morten Bakkene jobber hardt, sier Kesti til TV 2 Nettavisen. Trioen har til sammen bidratt med 23 mål på 12 kamper.

Hvor mange poeng skal dette ende med?

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Jeg håper jeg kan score mer.

Imponert av Nørstebø
Stavanger har vunnet halvparten av kampene de har spilt så langt, og en sluttspillplass ser ut til å være godt innenfor rekkevidde. Den 180 centimeter høye vingen er inne i sin tredje sesong i norsk ishockey, og mener nivået i Eliteserien er bra.

- Det er veldig bra. Ingen lette kamper. Manglerud og Lillehammer har unge lag, men spiller bra. Storhamar og Vålerenga er gode, Trondheim er gode. Alle kan vinne, mener Kesti.

Hvem er den tøffeste spilleren du har møtt?

- Svein Enok Nørstebø er en god spiller. Han spiller ikke så fysisk, men er en veldig god back.

Har dere en realistisk mulighet til å ta en medalje i år?

- Hvem vet? Først må vi komme til sluttspillet...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag