RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finnes ikke god nok teknologi

Sist oppdatert:
Forsøkene har vært mange, men foreløpig skal det ikke finnes god og billig nok teknologi til å avgjøre om en ball har passert mållinja eller ikke. Og det vil ta lang, lang tid før det kommer til Tippeligaen.

Etter tirsdagens kontroversielle episode i Manchester, har debatten blusset opp igjen. Fotballelskere verden over krever teknologi for å avgjøre om en ball virkelig er i mål eller ikke.

Teamet er ikke nytt, men løsningene finnes fortsatt ikke.

- Dette har vært diskutert siden Geoff Hurst skjøt tverrligger ned i VM-finalen mellom England og Vest-Tyskland i 1966, sier NFFs dommersjef, Reidar Bjørnestad, til TV 2 Nettavisen.

Hursts mål ble dømt inne, men de fleste som ikke er født engelske, vil nok si at det er meget tvilsomt om hele ballen var i mål. Poenget er at folk er uenige. Nå etterlyses igjen teknologi for å slippe unna feilaktige avgjørelser og endeløse diskusjoner.

Diskuter videodømming her.

Tar gjerne imot løsning
- Hovedprinsippet til nå har vært at fotball spilles av mennesker, og at det er mennesker som skal avgjøre resultatet i henhold til regelverket. Ikke teknologien. Men jeg har aldri hørt at noen har satt seg imot en slik ordning – hvis man finner en teknologisk løsning som fungerer, sier Bjørnestad videre.

Testene har vært mange. De fleste med dårlige resultater. For et par år siden skal det ha blitt funnet et system som fungerte uten særlig feil, men det skal ha vært for dyrt. Det skal også testes et nytt system i England senere i år, men spørsmålet er om det er bra nok uten å være altfor dyrt.

- Vi har hørt at et slikt system skal være funnet for et par år siden, men vi vet ikke om det er enda mer forbedret og om det er rimeligere nå. Til nå skal det være aldri være funnet en anordning som er god nok til å brukes, sier Bjørnestad.

Ting tar tid
Det vil uansett ta tid før teknologien sprer seg - og kommer til Tippeligaen.

- Skal man forsøke noe, må man være trygge på at det virker. Systemet må være så sikkert at det fungerer selv om strømmen skulle gå, eller noe annet skjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere