*Nettavisen* Sport.

Finsikter Moa-erstattere

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

En rekke klubber vurderer VIF-spissen, og Vålerenga har allerede begynt å planlegge livet etter Mohammed Abdellaoue.

17.07.10 21:52

VÅLERENGA-KONGSVINGER 5-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mohammed Abdellaoue hadde ikke sin beste fotballkamp hjemme mot Kongsvinger, men gjorde likevel det han kan og liker best:

Satte ballen bak motstanderens keeper.

Dermed kunne VIF-spissen notere seg for sin sjette scoring på de fire siste seriekampene, og sin tolvte totalt i Tippeligaen i år.

Følges tett
24-åringen scorer mål på bestilling for tida, noe som ikke går upåaktet hen. Nettavisen vet at en rekke klubber fra flere land har fulgt VIF-spissen tett den siste tida, og på Ullevaal Stadion var det lørdag nok en gang en rekke talentspeidere og agenter på plass.

Ennå skal ikke Vålerenga ha mottatt noe konkret bud på storscoreren, men de fleste regner det bare som et tidsspørsmål før Moa blir solgt.

De gode nyhetene for Klanen er at Vålerenga stiller forberedt.

En ung, en gammel
Etter hva Nettavisen erfarer har Vålerenga-ledelsen siktet seg ut to kandidater som skal kunne fylle tomrommet etter Moa:

Thorstein Helstad og Marcus Pedersen.

Strømsgodset-spilleren har lenge vært i Vålerengas søkelys, og Martin Andresen offentliggjorde i vinter sin begeistring for Godset-spissen. Jostein Flo har senere uttalt at drammenserne aldri vil selge spissjuvelen til et norsk lag, men etter hva Nettavisen forstår er finansene på Marienlyst så anstrengte at man risikerer å måtte selge 20-åringen allerede i sommer, og da er det underordnet hvem han måtte gå til.

Strømsgodset vil likevel ikke la seg presse til å la sin egen toppscorer gå på noe billigsalg, dermed kan Vålerenga i stedet vende nesa mot en annet kjent fjes: Thorstein Helstad (33) har tidligere vært koblet til Oslo Øst-laget, og Nettavisen vet at han fortsatt er ønsket på Valle - skulle Moa forsvinne og Pedersen bli for dyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.