*Nettavisen* Sport.

Finsk dominans på stjernelaget

Foto: Reuters/Scanpix

Tre finner er med på TV 2 Nettavisens stjernelag i ishockey etter det innledende gruppespillet i Torino-OL.

22.02.06 11:44

Finland og Slovakia gikk gjennom gruppespillet uten poengtap - og dominerer naturlig nok vårt stjernelag. Saku Koivu er poengkongen så langt i OL, tett fulgt av rekkekameratene Teemu Selänne og Jere Lehtinen, samt Marian Hossa fra Slovakia og Pavel Datsyuk fra Russland.

To rekkekombinasjoner har imponert enormt så langt. Det er den nevnte førsterekka til Finland, samt Hossa og hans rekkekamerater Pavol Demitra og Marian Gaborik.

Sistnevnte står kanskje for OLs mest iøynefallende prestasjon så langt: I løpet av tre minutter mot slutten av tredje periode i møtet med Russland avgjorde han kampen med to superraid. Han har imidlertid ikke scoret mer enn disse to målene, og er derfor ikke med på vårt stjernelag.

Forwards:
Marian Hossa, Slovakia:
Atlanta-stjernen har gjort poeng i samtlige kamper så langt, har totalt åtte poeng, og er også turneringens toppscorer med fem mål.

Hossa er en komplett spiller med fart, teknikk, styrke og spilleforståelse - en spiller som er nesten umulig å stoppe når han har bestemt seg for noe.

Teemu Selänne, Finland:
35-åringen har imponert enormt så langt i OL, i rekke med Saku Koivu og Jere Lehtinen. Selänne har poeng i samtlige fem gruppekamper, og scoret mål i fire av disse.

Selänne er en måljeger som bør voktes hvert eneste sekund han er på isen. Han har hatt en slags oppvåkning i NHL denne sesongen, men har faktisk vært enda bedre i OL.

Saku Koivu, Finland:
Turneringens poengkonge med ni poeng, hvorav sju er assists. Var involvert i tre av fire mål i 4-2-seieren over Tsjekkia.

Koivu er en liten playmaker, har hatt en middels sesong i Montreal Canadiens, men trives tydelig veldig godt i rekke med selänne og Lehtinen.

Backer:
Tomas Kaberle, Tsjekkia:
Toronto-backen har to mål og to målgivende på de fem første kampene. Er også +3, hvilket er sterkt med tanke på at Tsjekkia har tapt tre av sine fem første kamper.

Zdeno Chara, Slovakia:
Turneringens høyeste spiller - Chara er 205 cm høy. Det gir ham en enorm rekkevidde, og gjør at motstanderne får det ekstra tøft med å lure ham. Chara er +7 og en av de viktigste årsakene til at Slovakia gikk ubeseiret gjennom gruppespillet.

Målvakt:
Antero Nittymäki, Finland:
Finland har bare sluppet inn to mål i gruppespillet, og begge kom mot Tsjekkia. Nittymäki holdt nullen mot Sveits, Italia, Canada og Tyskland - og er selvfølgelig umulig å komme utenom.

25-åringen var faktisk ikke med i den finske troppen opprinnelig, men fikk jobben som førstemålvakt etter at både Miikka Kiprusoff og Kari Lehtonen meldte forfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag