ZHANGJIAKOU/OSLO (Nettavisen): Torsdag var en stor dag for finsk langrenn. Krista Pärmäkoski og Kerttu Niskanen sørget for henholdvis bronse og sølv på kvinnenes 10 km intervallstart i OL. Niskanen var bare 0,4 sekunder bak gullvinner Therese Johaug.

Men finnene er ikke bare fornøyde med det som foregikk underveis. Russiske Natalja Neprjajeva var nær å snyte Pärmäkoski for medaljen. Hun gikk på et senere startnummer. Dermed kunne det russiske støtteapparatet ute i løypen gi henne sekunderinger om hvordan hun lå an mot konkurrentene underveis.

Det er helt vanlig.

Men ifølge en finsk trener ble det brutt regler.

Les også: Den russiske gullvinneren reagerte etter stafetten: - Dette er upassende

Speaker-hjelp?

Ifølge den finske avisen Ilta-Sanomat ropte arenaspeakeren i Kina ut Neprjajevas avstand til Pärmäkoski da førstnevnte var inne på stadion. Det kan ha gitt russeren en fordel.

Den finske veteranen endte opp med medaljen til slutt, men den finske trenerprofilen Veikko Anttonen mener at Finland burde protestert. Han mener at Neprjajeva fikk en ulovlig fordel av at speakeren annonserte på den måten han gjorde.

Anttonen tviler på at en vellykket protest ville ført til endring av resutlatet, men han mener likevel at hendelsen bør få følger.

- Speakeren må fjernes fra OL. Han bør miste akkrediteringen. Det er en såpass lang rekke av feil at jeg ikke ser noe annet alternativ, sier treneren til Ilta-Sanomat.

Les også: Tandrevold sprakk da medaljen glapp

Avisen har vært i kontakt med Pierre Mignerey, som er rennleder i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Det er ikke kommet noen klager. Dette er ny informasjon for meg. Vi kommer til å undersøke hva som skjedde, sier han.

Les også: Välbe til nytt angrep på NRK etter uttalelser om kong Harald

Det ble derimot ingen stor dag for verken Norge eller Finland under kvinnenes stafett. Ingen av lagene klarte å gå inn en medalje, og finnene måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, mens Norge ble nummer fem.