Finsk sjalusi på Mika-suksess

Foto: Erik Johansen/Scanpix

Finske Mika Kojonkoski opplever enorm suksess med norske hoppere. Det er det ikke alle i hjemlandet som synes er greit.

09.03.04 12:23

- Jeg får ubehagelige meldinger på telefonen min seint på kvelden. Det er meldinger som: "Er du fornøyd nå, din nordmann?". Det skjer først og fremst når det norske laget gjør det bra, som i Planica eller Lahti, forteller Mika Kojonkoski til NTB.

Foran 30.000 landsmenn ledet han Norge til lagseier foran Finland i Lahtis lørdag. Da fikk han også føle den finske sjalusien på kroppen.

- Mika, kom hjem! var det flere som ropte på tribunen da Kojonkoski kom ned for å være med det norske laget på premieutdelingen.

Elsker Kuopio-bakken
Nå er den sympatiske hopptreneren på plass i hjembyen Kuopio - 30 mil nordøst for Lahtis. Etter nok en suksesshelg med norske hoppere tok han mandag kveld med seg FIS-sjefer, trenerkolleger og journalister til snøscootersafari med påfølgende sauna og middag.

- Jeg gjør det for å holde det gode samholdet oppe. Og så har jeg lyst til å vise hvordan vi har det her, forteller Kojonkoski til NTB på bussen tilbake til Kuopio.

Han gleder seg veldig til onsdagens kveldsrenn i bakken som betyr utrolig mye for ham.

- Jeg har bygget denne bakken, jeg har arrangert det første verdenscuprennet her og jeg har hatt suksess her. Jeg har et kjærlighetsforhold til denne bakken, forklarer han.

Det er ingen dårlig statistikk Kojonkoski har i Kuopio. Han har vært der som trener for det østerrikske landslaget og sett Andreas Widhölzl vinne, og han har vært der som finsk landslagssjef og sett Risto Jussilainen vinne.

- Jeg liker å vinne. Jeg liker suksess. Vi får håpe det lykkes igjen, sier han.

Frykter ikke nedturen
Den siste delen av verdenscupen er også en nordisk turnering. Bjørn Einar Romøren har ledertrøyen ettersom han vant det første rennet i Lahtis søndag.

Nå forventer Mika Kojonkoski at de norske gutta fortsetter verdenscupen slik de startet den nordiske turneringen

- Jeg stiller store krav. Gutta er på topp nå, men samtidig vet alle at de må heve seg for å slå hverandre. Vi kan vinne i Kuopio, vi kan vinne på Lillehammer og vi kan vinne i Oslo, selv om vi ikke har trent spesielt mye i Holmenkollen, sier han.

- Gleder du deg til sesongavslutningen i Holmenkollen?

- Jeg får si som Walter Hofer (rennsjefen i FIS) sa til meg på snøscooterturen. Det finnes to steder å avslutte en sesong på: Planica eller Holmenkollen. Det blir en fest. Vi har et enormt press på oss, men la oss håpe at vi klarer å mestre det.

- Er du redd for nedturen, Mika?

- Jeg har vært med på opp- og nedturer og prøver å lære av det. Nei, jeg er ikke redd for nedturer. Jeg ser på det som en utfordring.
(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag