Gå til sidens hovedinnhold

«Fint at de har skyhøye ambisjoner»

Steffen Kjærgaard lar seg ikke vippe av pinnen selv etter norsk seier i Montreal.

- Hvis jeg skal tippe, vil jeg tro at en fjerdedel av rytterne som ender på topp 20, var til stede i Canada, sier Steffen Kjærgaard til procycling.no.

Det er mandag, dagen etter GP Montréal, rittet Lars Petter Nordhaug vant, og den norske sykkelfansen ser helst at mesterskapet skulle starte alt i dag.

Men fortsatt er det knappe to uker igjen. Og det er fremdeles et faktum at mange av de sterkeste utfordrerne til tittelen har brukt Spania rundt som oppkjøring.

- Ting ser lovende ut
Det er et moment landslagssjefen stresser med å belyse.

Nordhaug: - Jeg har blitt kaldere

- Jeg vil si at ting ser lovende ut for Norges del. Men jeg er moderat og en realistisk optimist. Vi har muligheten til å skaffe oss et toppresultat, men vi skal ikke bruke løpet i Canada som utgangspunkt for hvordan avslutningen i VM blir, minner han om.

- Du drar ikke dit ned med medaljeambisjoner, men du er enig i at vi kan skaffe oss et toppresultat?

- Det er en spissformulering av det, og liker ikke tanken på hvordan det blir fremstilt, spesielt av dere. Da vi dro til Mendrisio skjønte vi at vi kunne få en mann blant de 10 beste, og da ble Kurt Asle 12. I Australia forsto vi at vi kunne få en medalje (Thor Hushovd vant, vår anm.) og vi trodde på en topp 10-plassering i Danmark, og da ble Edvald nummer åtte.

Rasch fikk den siste plassen. Les saken her!

Kjærgaard har tidligere fått kritikk via VG for å dra til mesterskapet med lave ambisjoner.

Høyere ambisjoner enn sjefen
Faktisk gikk Boasson Hagen og Nordhaug ut via TV 2 Sporten og fortalte at målet «selvsagt er å ta en medalje».

- Vi har to usedvanlig gode ryttere på startstreken, og jeg er glad for at de to har skyhøye ambisjoner. Som leder vil jeg gjerne se det positive, men føler også jeg må ha et snev av realisme over meg. Som menneske vil jeg naturlig nok bli usedvanlig glad for en eventuell medalje, men jeg mener den henger høyere enn den har gjort de siste to årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det begrunner Kjærgaard med at målgang er lagt 1,2 kilometer etter toppen av Cauberg (bakken som avslutter Amstel Gold Race).

- Denne løypa kommer til å skille veldig godt. Kanskje ikke på samme måte som i Liége (Liége-Bastogne-Liége, klassikeren), men det vil ikke være mange som går inn i bunnen der siste gang og har tro på medalje ved det punktet. Dersom vi ikke har begge våre der, kan vi snytes for et toppresultat fordi den ene av dem mangler. Det er kun Edvald og Lars Petter som har noe i den finalen å gjøre, mener Kjærgaard.

Nordhaug: - Har matchet hverandre godt
I GP Montréal syklet Nordhaug som Boasson Hagens hjelper, inntil han plutselig befant seg i en posisjon til å vinne hele rittet. I flere ritt denne sesongen har duoen vist fram eksemplarisk samarbeid seg imellom.

- Vi har matchet hverandre godt på trening og forberedt oss på mange av de samme utfordringene som ventet oss her. Det var veldig motiverende å sitte sammen i avslutningen, og at vi begge var så sterke, fortalte Nordhaug til procycling.no etter søndagens ritt.

Kjærgaard er også imponert over samspillet deres.

- Det er en stor fordel at de har kjørt veldig mange løp sammen, og har flere sesonger i Sky. I den siste tiden har de også fått flere anledninger til å vise det fram helt der framme i teten.

Frykter belgisk drømmeduo
Den norske duoen har også vunnet ritt nylig. Boasson Hagen vant nylig GP Ouest France-Plouay, mens Nordhaug tok sin tredje seier for året i Canada.

De er likevel ikke alene om å vise fram at formen er på vei opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tom Boonen var pent framme og vant Paris-Brussel, mens Philippe Gilbert skremte vannet av de fleste da han vant to etapper under årets Spania rundt.

- Det er en løype Boonen kan håndtere, men som egentlig passer Gilbert veldig godt. Jeg tror både Belgia og Nederland, på hjemmebane, blir sterke. Dessuten har en rytter som Aleksandr Kolobnev, som har en usedvanlig evne til å være i form når det gjelder, begynt å vise tenner.

- Jeg setter også pris på at hele Norge går av skaftet når de ser showet Edvald og Lars Petter lagde til i går. Men det er en litt annen krig som venter om 14 dager, og der har vi en litt annen odds for å lykkes, avslutter Kjærgaard.

Hva tror dere? Er det realistisk med medaljeambisjoner for det norske laget foran fellesstarten i Limburg? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken