*Nettavisen* Sport.

Fintet svenskene ut i pølsebua

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

- Ja, jeg var heldig med den, sier Rosenborgs brennhete unggutt.

28.07.10 23:37

AIK - ROSENBORG 0-1:

Da Rosenborg tok seg videre fra forrige runde i mesterligakvaliken var det den gang 17 år gamle Markus Henriksen som stjal showet med sin vakre 2-0-scoring.

Søndag fylte Rosenborg-kometen 18 år, og borte mot svenske AIK onsdag feiret han dagen med nok en perle av en scoring.

I det 33. minutt mottok han en pasning fra Per Ciljan Skjelbred på utsiden av feltet, så fintet en AIK-spiller godt ut i pløsebua, før han kaldt og rolig banket ballen ned i nærmeste hjørne.

- Var heldig med den
AIK-keeper Ivan Turnia kunne ikke gjøre annet enn å konstatere at ballen føk forbi han. En skikkelig perlescoring.

- Ja, jeg var heldig med den. Dagen før fikk vi to poeng for å dra skuddfinte og score. Og i dag så gjorde jeg det, så da blir det to points, sier målscoreren til Viasat 4 etter kampen..

Om kampen sa Henriksen følgende:

- Dette var en kamp vi hadde kontroll på. Men det er skuffende at det ikke ble ett mål til. Dette er et godt utgangspunkt.

- Dette var veldig viktig. AIK er et godt lag, og jeg skjønner ikke hvordan de kan ligge nest sist i Allsvenskan. Vi må bare fortsette å spille spillet vårt, og angripe på Lerkendal, sier 18-åringen.

Bommet på ballen
Fram til scoringen hadde det vært ganske så jevnspilt på Råsunda, men det var likevel trønderne som hadde et lite overtak og ballen mest mot fjorårets svenske dobbeltmestere.

For RBK hadde både Morten Moldskred, Steffen Iversen og Anthony Annan kommet til brukbare målsjanser.

For hjemmelaget var det spesielt en situasjon som burde resultert i fulltreffer. I det 33. minutt ble ballen spilt fram til islandske Helgi Valur Danielsson, men midtbanespilleren bommet regelrett på ballen i det han skulle sette den forbi Daniel Örlund.

Like etter var altså Henriksen på pletten og sørget for 1-0.

Hadde kontroll
Etter hvilen jaktet hjemmelaget naturlig nok en utligning, og kom seg til noen gode muligheter. Men i likhet med sin islandske kollega bommet også Mohammed Bangura da han fikk muligheten etter 71 minutter. Nok et hull i lufta i Sverige.

Robert Åhmann-Persson kom nærme på en corner i sluttminuttene, og også Viktor Lundberg skapte farligheter med et brukbart skudd like etter, men ballen ville ikke i mål.

Totalt sett hadde Rosenborg god kontroll, og med 1-0 i bagasjen før returmøtet på Lerkendal tyder nok mye på at de norske serielederne skal ta seg videre til neste kvalikrunde.

Skulle AIK bli slått, vil trønderne også være sikret en plass i Europaligaen. En opptur etter fjorårets fiasko.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.