Fire boksere siktet

Hele fire personer i det norske boksemiljøet er i sommer siktet for grove kriminelle handlinger. - Veldig tragisk, sier president Espen Lund i Norges Kickboxing Forbund.

25.08.04 16:10

Senest i går ble en 42 år gammel kickbokser siktet for NOKAS-ranet i Stavanger. Mannen er tidligere norgesmester, og var lenge aktiv innen kickboksermiljøet i Arendal.

42-åringen er kameraten til Erling Havnå (46), som i slutten av juli ble siktet for det samme ranet. Havnå kan skilte med NM-gull, EM-gull og VM-sølv i kickboksing

Tidligere denne måneden ble bokseren Kay Tverberg (26), også forhenværende norgesmester, voldssiktet etter å ha blitt anmeldt av fire kvinner og menn etter en tur på byen i Drammen.

En veletablert thaibokser (26) er dessuten siktet og etterlyst for flere grove ran på Østlandet.

- Misbruk av tillit
Norges Kickboxing Forbund liker dårlig at flere av deres medlemmer knyttes opp mot kriminelle handlinger.

- Det er trist, og vi synes selvfølgelig at dette er veldig tragisk, sier forbundets president Espen Lund til TV 2 Nettavisen.

Han presiserer at de ikke ønsker å ha noen formening om hvorvidt kickbokserne er skyldige. Men dersom de blir dømt, er han ikke i tvil om hva forbundet mener:

- Det er misbruk av vår tillit dersom noen av dem er skyldige. Det er trist og vi blir lei oss dersom det er sant, sier Lund.

Håper det er nok
Boksemiljøet har vært forfulgt av triste nyheter det siste året. I tillegg til de alvorlige siktelsene, har de mistet to av sine dyktige utøvere.

Magne Havnå (40), broren til Erling Havnå, omkom i en tragisk båtulykke utenfor Risør i mai. Han er tidligere verdensmester i proffboksning.

I fjor sommer omkom spydkasteren og bokseren Pål Arne Fagernes (29) i en trafikkulykke ved Mosseporten. Han var lenge et av Norges største idrettstalenter.

- Det har vært en trist tid. Jeg håper det er nok nå, sier kickbokserforbundets president til TV 2 Nettavisen.

Skylder på media
- Frykter dere at det kommer flere siktelser innefor kickboksermiljøet?

- Det er ikke noe organisert miljø innenfor vårt miljø, så dette tror jeg er enkeltstående tilfeller, sier Lund.

Han håper folk klarer å skille mellom kickboksermiljøet og personene som er blitt siktet, og legger mye av skylda på media for det bildet folk har fått av boksemiljøet.

- Media selv er med på å sverte oss. Det er de som hele tiden skriver kickbokser. Jeg synes media skal begrense bruken, fordi det er personen som eventuelt har gjort noe galt, og ikke kickbokseren. Dette er handlinger de selv må stå for dersom de er skyldige, sier Lund.

- Ikke aktiv kickbokser
Han vektlegger at 42-åringen som tirsdag ble siktet for Stavanger-ranet, ikke lenger er en aktiv kickbokser.

- Han har aldri heller vært en sentral person, sier Lund.

Det til tross for at den 42 år gamle mannen ble norgesmester i 1990.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.