Gå til sidens hovedinnhold

Fire dager før Super Bowl fikk han skrekktelefonen

Antonio Smith våknet av en telefon fra sin mor klokken 06.30.

NEW YORK (Nettavisen): 31. mars i fjor fikk Antonio Smith (34) beskjed fra manager Reggie McKenzie i Oakland Raiders om at klubben ikke lenger hadde bruk for ham.

Smith hadde ikke innfridd forventningene, og ble vraket etter bare én sesong med Raiders.

Han var 33 år gammel og hadde ti sesonger bak seg i NFL. Dette var kanskje slutten? NFL er en tøff liga og mange spillere holder ikke ut så lenge som Smith allerede hadde gjort.

Nettavisen er til stede på Levi's stadium utenfor San Francisco, og vil rapportere live fra Super Bowl natt til mandag.

Revansjemulighet

Hans tidligere trener Gary Kubiak, som jobbet med Smith i Houston Texans, fikk med seg at Oakland vraket ham og bidro til at Smith fikk en ny sjanse i NFL – hos Denver Broncos.

I april signerte han en ettårskontrakt. Siste sjanse.

Antonio Smith tok godt var på den. Fra sin posisjon som «defensive end» spilte oklahomamannen alle 16 grunnseriekamper og hjalp Denver Broncos til førsteplass i sin divisjon, og deretter til seier mot Pittsburgh Steelers og New England Patriots i sluttspillet.

Søndag kommer høydepunktet. Revansjemuligheten. Super Bowl. Hans andre sjanse til å vinne det største en idrettsutøver kan vinne i USA – forrige gang, i 2008, ble det tap for Pittsburgh med Arizona Cardinals.

Døde i fengselet

Dette skulle være en av hans livs beste uker. Det var en av hans livs beste uker – fram til onsdag morgen. Da fikk han beskjed om at faren hans var død. Det hadde oppstått komplikasjoner etter en hjerteoperasjon.

- Dette er tungt. Moren min ringte og fortalte meg dette, sa Smith ifølge Washington Post.

Marty Christopher Williams ble 58 år gammel. De siste 25 årene tilbrakte han i fengsel. Han sonet livstid for et drap som familien hans fremdeles hevder at han ikke begikk.

- Han var definitivt en av mine største fans og han ville ha elsket at jeg spilte så godt jeg kunne for Guds ære, på samme måte som han levde sitt liv, sier Smith til Associated Press.

Vurderte å reise hjem

Han innrømmer at det er vanskelig å fokusere på søndagens fotballkamp.

Smith vurderte å ta første fly hjem for å være sammen med sin mor, men konkluderte med at det er bedre å hedre faren gjennom å spille – og forhåpentlig vinne – Super Bowl 50.

- Jeg vet at jeg har en større mening og et større ansvar her på denne scenen.

Lagkameratene setter pris på at veteranen blir.

- Han har vært en fantastisk tilvekst for oss, gjennom sitt lederskap. Gutta elsker ham og dette er enda en ting som gir motivasjon til laget, det å kunne spille for ham også, sier cornerback Chris Harris Jr.

Kommentarer til denne saken